Jurnalistii interesati mai au timp pana pe 1 mai 2009 sa se inscrie in concursul "Tanarul Jurnalist al Anului", organizat de Freedom House Romania. Pentru inscriere, candidatii trebuie sa trimita trei articole, publicate in editiile print sau online, in cursul anului 2008, potrivit unui comunicat al organizatorului.

Comunicatul de presa:

CONCURSUL NATIONAL „TANARUL JURNALIST AL ANULUI”

EDITIA A XI-A

Bucuresti, 28 aprilie 2009

Concursul "Tanarul Jurnalist al Anului" organizat de Freedom House Romania, impreuna cu Edipresse AS si Vodafone Romania - sponsor fondator, a intrat pe ultima suta de metri. Mai aveti timp pana pe 1 mai 2009 sa va inscrieti in competitie.

Pentru inscriere, candidatii sunt invitati sa trimita 3 articole, publicate in editiile print sau online, in cursul anului 2008. Fiecare articol trebuie insotit de un scan sau o fotocopie si un link, precum si de o prezentare a experientei profesionale in maxim o pagina. In cazul articolelor online, vor fi acceptate exclusiv cele publicate pe site-uri de specialitate. Postarile de pe blogg-uri de orice tip nu sunt eligibile.

Articolele trebuie sa fie la prima participare la un concurs de acest gen.

Candidatii se pot inscrie la o singura sectiune de concurs. De asemenea, candidatii care au castigat Marele Premiu in cadrul editiilor anterioare nu mai pot participa la concurs.

Pentru fiecare sectiune in parte, va fi desemnat cel mai promitator tanar jurnalist (varsta maxima 35 de ani) care a publicat, in cursul anului 2008, articole tratand subiecte din domeniile stabilite.

Concursul este adresat tinerilor jurnalisti din intreaga tara, care scriu atat in presa tiparita cat si in presa online.

Sectiunile celei de-a XI-a editii a concursului sunt:

1. Actualitate interna - reportaj social (sustinuta de GlaxoSmithKline)

2. Politica externa si afaceri europene (sustinuta de Rompetrol)

3. Economie/Afaceri si Finante/Banci (sustinuta de UniCredit Tiriac Bank)

4. Cultura (sustinuta de Vodafone Romania)

5. Stiinta, IT&C si tehnologie (sustinuta de Vodafone Romania)

6. Mediu/Ecologie (sustinuta de Antalis Romania)

Inscrierile se vor face pana la data de 1 mai 2009.

* prin posta: Freedom House Romania, Bd. Ferdinand, nr.125, sector 2, Bucuresti

* prin e-mail: tja [at] freedomhouse.ro

Jurizare si premiere:

Selectia articolelor va fi facuta de un juriu specializat, format din persoane cu experienta in mass-media. Juriul va avea in vedere tehnica jurnalistica, precum si capacitatea jurnalistilor de a genera subiecte si dezbateri pe marginea acestora.

Pentru fiecare sectiune se va oferi un Mare Premiu in valoare de 5.000 RON.

in cazul in care juriul ajunge la concluzia ca niciun articol inscris la o anumita sectiune nu intruneste calitatile asteptate, nu se va acorda niciun premiu, urmand ca suma respectiva sa fie returnata sponsorului.

Concursul "Tanarul Jurnalist al Anului", editia a XI-a, este o initiativa a Freedom House Romania, Edipresse AS Romania si Vodafone Romania - sponsor fondator. Acest concurs, unic in presa romaneasca, s-a nascut din dorinta recunoasterii publice si promovarii tinerilor jurnalisti de talent, pe baza unor criterii profesionale de apreciere a calitatii materialelor publicate.

In luna iunie, Freedom House, Edipresse si reprezentantii sponsorilor vor face cunoscuti castigatorii in cadrul unei ceremonii de premiere care va fi preluata de partenerii media - TVR, Societatea Romana de Radiodifuziune, HotNews.ro, Ziare.ro, NewsIn.