Un cititor a trimis la HotReporter patru fotografii cu afise ce fac publicitate unei firme de transport aerian. Pentru Bucuresti a fost aleasa o imagine reprezentativa, cinci papusi Matrioska.

"O furibunda campanie publicitara a fost lansata la Madrid de compania aeriana EasyJet. Pe sute de autobuze pot fi vazute anunturi referitoare la noile preturi pentru destinatiile operate de aceasta companie. Pentru fiecare destinatie compania a ales ceva reprezentativ pentru atragerea privirilor.

Insa cand e vorba de Bucuresti si Sofia, EasyJet o da in bara. Reclamele de pe autobuze referitoare la aceste doua destinatii sunt ilustrate cu 5 MATRIOSCI. Celebrele papusi din lemn rusesti, care au fost create mai intai in Japonia pentru ca mai apoi sa apara in Rusia anului 1890.

Originalitatea lor consta in desfacerea pe rand a papusilor, iar in interior putand fi gasite alte papusi similare dar de dimensiuni din ce in ce mai mici. Aceste papusi MATRIOSKHA sunt si acum principalul suvenir cumparat de turistii ajunsi in Rusia, insa nu au nimic in comun cel putin cu Bucurestiul, daca la Sofia s-or mai fi gasind nostalgici rusofoni."