Conducerea publicatiei Boston Globe si principalul sindicat au ajuns, miercuri dimineata, la un acord interimar privind reducerea salariilor si beneficiilor, informeaza New York Times. Proprietarul publicatiei,The New York Times Company, amenintase ca va inchide publicatia din Boston in 60 de zile.

Un purtator de cuvant al Boston Globe, Robert Powers, a declarat urmatoarele: "Am incheiat negocierile cu sindicatul Guild insa am decis sa nu dam publicitatii niciun fel de detalii inainte ca managementul sa vorbeasca cu liderii de sindicat joi, 7 mai".

Surse participante la discutii au afirmat ca negocierile s-au incheiat in jurul orei 03:00 dimineata.

The Times Company ajunsese la un acord cu celelalte sindicate luni, urmand sa continue negocierile cu Guild, care reuneste circa 600 de angajati de la departamentele de stiri, publicitate si alte divizii.

Compania a cerut mai multe concesii financiare de la Guild, valorand circa 10 milioane de dolari pe an.

In timpul negocierilor desfasurate luni, reprezentantii celui mai mare sindicat, Boston Newspaper Guild, au oferit reduceri peste nivelul cerut de management, insa acestea s-au dovedit insuficiente. New York Times a amenintat ca va inchide publicatia in 60 de zile.

In 2008, Boston Globe a inregistrat pierderi de 10 milioane de dolari, ceea ce a adus mai multe randuri de concedieri. Boston Globe are o traditie de 137 de ani si ocupa, in prezent, locul al 13-lea in clasamentul celor mai citite ziare din Statele Unite.