In pline discutii cu LPF despre continuarea contractului pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1, Jurnalul National a publicat joi un interviu cu Dan Matiescu, directorul general al Antenei 1, parte alaturi de RCS-RDS a consortiului ce a obtinut costisitorul contract cu Liga, in urma cu un an. Matiescu afirma, pentru cotidianul grupului Intact, ca in prezent valoarea contractului pentru trei sezoane este "considerabil diminuata".

Potrivit declaratiilor facute de Dan Matiescu pentru Jurnalul National:

  • Valoarea contractului este diminuata nu doar de reducerea bugetelor de publicitate, ci si de "interesul in scadere al telespectatorilor", "dupa mai multe evenimente nedorite care au afectat lumea fotbalului romanesc".
  • Consortiul Antena 1-RCS/RDS cere "in principal modificarea conditiilor de plata" fara sa fie afectate bugetele cluburilor de fotbal.
  • "Pretul platit va fi aproximativ acelasi, numai ca dorim sa facem plata in doua transe."
  • Consortiul a ofertat operatorii de cablu pentru preluarea GSP TV, scazand pretul cu 60 de centi/abonat, dar "pana acum nu avem nicio solicitare ferma".

In interviul citat, Dan Matiescu spune ca in lipsa unui compromis, prefera rezilierea contractului pe cale amiabila, dar ca in astfel de situatii "probabilitatea de a ajunge in instanta de judecata e foarte mare". El ameninta ca "luam in calcul solicitarea unor despagubiri de peste 40 milioane de euro pentru un produs care a fost alterat in mod intentionat in acest sezon". (Citeste interviul complet aici)

Directorul general al Antenei 1 face aceste declaratii la doua saptamani dupa ce seful LPF, Dumitru Dragomir, afirma ca nu exista probleme cu drepturile TV pentru Liga 1 si ca "sunt multe televiziuni interesate sa transmita partidele". Intr-o perioada in care se amplificau speculatiile pe tema tensiunilor din interiorul consortiului Antena 1-RCS, legate de contractul cu LPF, Dragomir era singura voce care se facea auzita public atunci, spunand ca "RCS-RDS raman in continuare pe pozitie, in timp ce Antena 1 este tentata sa se renunte".