Rodipet Group considera contractul de privatizare aprobat tacit si propune editorilor de presa convertirea datoriilor in actiuni

de M.M.     HotNews.ro
Luni, 11 mai 2009, 16:53 Economie | Media & Publicitate

Rodipet Group considera aprobat tacit contractul pentru privatizarea Rodipet de catre AVAS si va actiona in instanta Autoritatea daca aceasta nu semneaza procesul de predare-primire, a declarat, luni, pentru NewsIn, directorul general adjunct al companiei, Florin Lungoci.

"Nu am primit nicio informare de la AVAS si consideram aprobat tacit contractul de privatizare. Tot ce mai poate face AVAS este sa ia la cunostinta si sa se prezinte sa semneze procesul de predare-primire, in caz contrar ne vedem nevoiti sa ii actionam in instanta. S-ar putea sa ii dam in judecata si pentru despagubiri, deoarece prin actiunile lor recente, ne-au creat un important prejudiciu de imagine", a declarat Florin Lungoci.

Rodipet Group sustine ca, la data de 10 mai, contractul privind privatizarea Rodipet de catre AVAS inceteaza sa mai produca efecte juridice, moment in care compania poate sa actioneze ca jucator pe piata de profil, sub incidenta legilor comerciale din Romania si din Uniunea Europeana.

De asemenea, actionarii companiei vor pune in aplicare un nou proiect si anume vanzarea, la pretul pietei, a 30% din actiuni prin negociere directa.

"Totodata, luand in consideratie criza economica si financiara internationala, precum si lipsa de lichiditati din piata, lansam catre editorii de presa propunerea ca datoria pe care Rodipet o inregistreaza fata de acestia sa fie convertita in actiuni, la pretul pietei, in urma negocierilor directe", se arata intr-un comunicat al Rodipet.

In data de 30 aprilie, actionarul majoritar al Rodipet, Magnar Two, a inaintat, o adresa catre AVAS prin care solicita inchiderea contractului de privatizare, precum si iesirea de sub supravegerea Directiei Post-Privatizare deoarece, potrivit acestei adrese, compania si-a indeplinit integral si la termen toate obligatiile asumate in contractul de privatizare.

Potrivit lui Florin Lungoci, Rodipet are o cota de piata de 33-37%, iar datoriile comerciale la momentul actual sunt cuprinse intre 2,5 - 3 milioane de euro.

Compania Rodipet SA a fost privatizata in anul 2003, actionari fiind in acest moment Magnar Two SRL - 83,9% (conform contractului de privatizare  51% din actiuni au fost gajate in favoarea AVAS), YourHotels SRL, cu 15,9%, si Bassam Raymond Istanbouly, cu 0,2%.

La sfarsitul lunii martie, Colegiul Director al AVAS a anuntat ca a decis desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu a respectat obligatiile investitionale.

Astfel, Autoritatea a decis executarea garantiilor reale imobiliare constituite in favoarea AVAS asupra unui numar de 7.351.797 actiuni emise de Rodipet (in prezent Network Press Concept SA ) si reinscrierea Autoritatii ca actionar pentru acest pachet, precum si desfiintarea cu daune interese a contractului.

Daunele interese, in suma minima, constau in penalitati calculate ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale in valoare de 1.905.499,512 lei, penalitati calculate ca urmare a nerealizarii investitiilor pentru dezvoltare in suma de 375.232 euro si dividende incasate de cumparator in perioada de valabilitate a contractului. 


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

225 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi