Miliardarul David Geffen este interesat sa preia compania New York Times, ce publica ziarul cu acelasi nume, el oferindu-se sa cumpere pachetul detinut de cel mai mare investitor in aceasta companie, potrivit unei surse "la curent cu propunerea", citata de Bloomberg. La 1 mai, Geffen s-a oferit sa cumpere pachetul de 28,5 milioane de actiuni detinut de Harbinger Capital Partners LLC, insa discutiile s-au incheiat pentru moment, potrivit sursei respective.

Aceeasi "persoana" citata de Bloomberg spune ca, desi compania "nu este de vanzare", Geffen ramane interesat de o posibila preluare. Omul de afaceri nu mai este interesat de preluarea Los Angeles Times, pentru care a oferit 2 miliarde de dolari in 2006, oferta fiind respinsa de compania-mama a acestui ziar, Tribune Co., afirma aceeasi sursa.

Compania New York Times este controlata de familia Sulzberger, iar grupul Harbinger detine un pachet de 20% din actiuni. Familia Sulzberger a contractat un imprumut de 250 de milioane de dolari de la miliardarul mexican Carlos Slim, contract ce ii permite acestuia sa isi mareasca pachetul de 6,9% detinut in prezent in compania New York Times.

David Geffen este unul dintre cofondatorii DreamWorks si unul dintre cei mai bogati oameni din industria divertismentului.