Platforma digitala Boom TV a primit, marti, licenta audioviozuala prin satelit pentru al doilea sau post cu profil sportiv - Boom Sport Two. Noul canal va difuza, in principal, meciurile din UEFA Champions League, detinand prin contract dreptul de difuzare a sapte meciuri pe zi, precum si inregistrarile celor opt meciuri ale zilei. Boom Sport Two va fi lansat anul acesta, cu o investitie de peste 1,8 milioane de euro.

"Detineau contracte pentru mai multe meciuri decat puteau difuza simultan, multe dintre ele la aceeasi ora. In plus, aveau o oferta si de alte sporturi - hochei, rugby, tenis, etc, oferta suficient de substantiala sa poata fi dusa pe un canal", a explicat pentru HotNews.ro Rasvan Popescu, presedintele CNA, motivul pentru care CNA a acordat S.C. DTH Television Grup SA, compania care opereaza platforam digitala Boom TV, licenta pentru un al doilea canal cu profil sportiv.

Canalul Boom Sport Two va fi oferit clientilor in pachetul aditional de Sport, la un pret de vanzare de 2 euro pe luna plus TVA, impreuna cu programele Sport Klub, Extreme Sport si un abonament la Boom Sport Live Broadband. Faptul ca va fi difuzat doar la solicitarea abonatului, in cadrul unei oferte aditionale, in afara pachetului standard de programe, a constituit un alt argument in fata CNA pentru acordarea licentei, a precizat Popescu.

Potrivit proiectului de licenta depus la CNA, valoarea investitiei in Boom Sport Two pentru urmatorii trei ani este de: 468.000 de euro in 2009, 625.000 de euro in 2010 si 750.000 de euro in 2011.