Consiliul National al Audiovizualului a amendat, marti, postul public de televiziune cu 2.500 de lei pentru emisiunea "Editie speciala" din 16 iunie, cand moderatorul Sorin Burtea si invitatii sai au atacat dur proiectul de lege privind reorganizarea posturilor publice de radio si televiziune. Membrii CNA au apreciat ca emisiunea ridica probleme de informare corecta, de impartialitate a moderatorului si de lipsa de pluralism.

Emisiunea moderata de Sorin Burtea i-a avut drept invitati pe criticul de teatru Marina Constantinescu, avocatul Sergiu Andon, presedintele Confederatiei Sindicale Meridian Ion Popescu, regizorul Radu Gabrea, jurnalistul Liviu Mihaiu si editorul TV Delia Budeanu.

Intre altele, in cadrul emisiunii, moderatorul a apreciat ca legea propusa, ce vizeaza depolitizarea SRR si SRTv, "este facuta (...) din bucati, din franturi si cu multe greseli si cu multe interese", Delia Budeanu s-a legat de cariera si "interesele" Ralucai Turcan, initiatoarea proiectului, iar prevederile acestuia au fost criticate dur de participanti. La emisiune nu a fost invitata nici Turcan, nici vreun alt invitat care sa asigure un echilibru al opiniilor. Iar Sorin Burtea a apreciat la un moment dat - in mod fals, potrivit membrilor CNA - ca asa ceva "in Germania s-a incercat la un moment dat si pentru ca nu a mers s-a revenit la vechiul sistem, care era ca al nostru si care merge bine".

Potrivit vicepresedintelui CNA, Ioan Onisei, "avem multe persoane care stiau foarte bine despre ce este vorba in schimbarile acestea si care ar fi putut fi invitate" in aceasta emisiune, "atat de manipulatorie si care dezinformeaza intr-o asemenea masura". "Toata dezbaterea este exact in partea cealalta fata de ceea ce spune realitatea", a apreciat Onisei, care a facut o comparatie intre speculatiile pe marginea proiectului de lege, din cadrul emisiunii TVR, si prevederile existente in versiunea actuala a proiectului.