UPDATE 25.06 Concursurile interactive TV vor fi interzise, dupa ce guvernul a adoptat miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, elaborat de Ministerul Finantelor, potrivit Paginii de media. Aceasta scrisese ca proiectul are sanse sa intre miercuri in atentia guvernului, iar daca va fi aprobat concursurile respective vor disparea de pe TV in cel mult trei luni.

Pagina de media a citat, miercuri, oficiali din Ministerul Finantelor potrivit carora motivele interzicerii acestor concursuri sunt faptul ca sunt jocuri de noroc disimulate si ca firmele care le produc sunt greu de controlat, fiind inregistrate in afara Romaniei.

Jurnalistul Petrisor Obae de la Paginademedia.ro aminteste ca "a atras de multe ori atentia asupra Pacalelilor TV, programe fata de care CNA, forul care reglementeaza audiovizualul, a fost suspect de ingaduitor de-a lungul timpului."

Aceeasi sursa nota, luni, ca "pacalelile TV au ajuns la un nou nivel de sfidare a legii, in care tariful numarului special nici macar nu mai este afisat pe ecran", oferind drept exemplu o emisiune difuzata tot luni de Antena 1.

La inceputul acestui an, CNA a somat posturile TV sa mute concursurile interactive dupa ora 22.00, insa dupa numai o saptamana a revenit asupra deciziei si a permis concursurile cu premii in obiecte si in timpul zilei.

Citeste mai mult pe Pagina de media