Grupul elvetian Ringier a anuntat, miercuri, lansarea unui nou portal online, dedicat femeilor, in Ungaria. Este vorba despre al doilea portal de nisa lansat in ultima perioada in Ungaria, iar anuntul vine la doar doua zile dupa ce Ringier a informat ca se extinde pe piata online din Vietnam. Initiativele in mediile digitale ale grupului elvetian se inmultesc intr-o perioada in care interesul acestuia pentru publicatiile gratuite scade considerabil.

Ringier Hungaria se extinde pe nisa siteurilor pentru femei prin lansarea Pink.hu, portal informativ ce se adreseaza, potrivit unui comunicat de presa, femeilor de 25-45 de ani, din mediul urban, cu studii medii si superioare. Siteul are propria echipa editoriala, ce colaboreaza cu revistele de profil publicate de acest trust in Ungaria.

Anuntul vine dupa ce, luni, grupul a informat ca subsidiara sa media swiss ag a preluat compania vietnameza Nhat Viet Group, prin care isi va desfasura toate activitatile online din aceasta tara. Iar in mai, tot pe piata din Ungaria, Ringier anunta lansarea unui portal de socializare pentru tineri, neon.hu.

Toate aceste anunturi vin dupa ce grupul elvetian a decis sa renunte la mai multe publicatii gratuite. In noiembrie anul trecut a inchis ziarul gratuit ceh 24 Hodin, in februarie a.c. a inchis ziarul gratuit romanesc Compact, iar in martie a renuntat la varianta tiparita a publicatiei elvetiene de business Cash, mentinuta ca platforma digitala ce are, din mai, o noua conducere.

Pagina de media si Dragos Stanca pe blogul sau noteaza ca cel care a condus divizia de ziare gratuite a Ringier Romania (cotidianul Compact) pana in 2007, Marko Stettler, a fost numit director al companiei Pagini Aurii. Stettler - care intre 2007 si 2008 a condus Ringier Ucraina, operatiune preluata anul trecut de Adevarul Holding - are experienta in administrarea de ziare gratuite, media online si vanzare de publicitate.