Reclama in care un tanar decapitat manifesta "optimism" in spiritul pufuletilor Gusto, va putea fi difuzata doar dupa ora 23.00, conform unei decizii de joi a Consiliului National al Audiovizualului. Membrii CNA au decis sa impinga seara tarziu aceasta reclama din cauza caracterului socant al acesteia, ce contravine reglementarilor privind protectia minorilor.

CNA, care a primit "un val de reclamatii" in privinta acestei reclame, a luat aceasta decizie dupa discutii cu reprezentantii producatorului de pufuleti. Acestia au argumentat ca este o campanie premiata cu Argint, in 2008, la festivalul de publicitate Golden Drum, ca reclama este difuzata pe posturi care nu sunt adresate copiilor si ca posturile difuzeaza oricum "tot felul de parodii dupa filme de groaza" inainte de ora 22.00.

  • Dan Grigore, membru CNA: Daca s-a intentionat un pamflet, asta nu e un pamflet. Daca s-a incercat o parodie, este o parodie extrem de nereusita. Dupa mine, acest spot este de un prost gust desavarsit.

Reclama face parte dintr-o ampla campanie de comunicare lansata de pufuletii Gusto luna aceasta, menita sa evidentieze "optimismul" acestor produse, facute, potrivit spotului, din "Malai, sare si aer. Nimic care sa te ingrijoreze". Campania TV, desfasurata pe posturi muzicale, de stiinta si pe Pro TV, este realizata de Publicis Romania. Promovarea Gusto are si o componenta puternica de relatii publice, asigurata de agentia The Practice, precum si una online, realizata de iLeo.