Alexandru Sassu primeste trei lovituri dure chiar din interiorul TVR

de Costin Ionescu     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2009, 20:54 Economie | Media & Publicitate


Alexandru Sassu
Foto: AGERPRES
Zile grele pentru conducerea Televiziunii publice. Un proces pierdut cu unul dintre angajati, un memoriu acuzator in Parlament si discutii complicate in Comisia de Etica, intr-o o institutie care, in ultimele saptamani, a primit doua sanctiuni din partea CNA, sporesc din interior, la adresa sefilor din TVR, acuzatiile de abuz, de amestec extern in fluxul editorial si de actiuni ilegale in relatia cu proprii angajati.

Joi, la TVR au inceput primele audieri in Comisia de Etica, pe tema deciziei unora dintre responsabilii Telejurnalului de a-si retrage semnaturile de pe genericul final la editia din 6 iunie, cand in emisiune a fost invitat un om politic, dupa incheierea campaniei pentru europarlamentarele din 7 iunie. Emisiunea respectiva a atras o somatie CNA pentru TVR.

Audierile au inceput la o zi dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, definitiv, un recurs al TVR impotriva unei decizii anterioare a Tribunalului Bucuresti, ce obliga televiziunea publica sa-l reincadreze pe Cezar Ion - intre altele, seful Asociatiei Jurnalistilor din Romania - pe postul de director de productie editoriala, la capatul unui proces initiat de Cezar Ion in vara anului trecut.

Si nu in ultimul rand, Televiziunea Publica revine in atentia sefilor comisiilor de mass-media din Senat si Camera Deputatilor, printr-un memoriu depus de Lucian Ionica, director al Studioului Teritorial TVR Timisoara. Acesta acuza "maniera abuziva" prin care presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, si mai multi membri ai Consiliului de Administratie "incearca inlaturarea mea" din functia respectiva.

Analiza in Comisia de Etica: clauza de constiinta, invocata in cazul Dragnea-TVR din ajunul alegerilor

Comisia de Etica a TVR discuta, incepand de azi, cazul Telejurnalului din 6 iunie. Atunci, desi campania electorala pentru alegerile din 7 mai se incheiase, in cadrul rubricii Tema Zilei a fost invitat Liviu Dragnea, vicepresedinte PSD si coordonator politic al campaniei electorale PSD.

Povestea pe scurt:
 • la rubrica Tema zilei din editia respectiva a Telejurnalului urma sa aiba loc un interviu pe teme sportive, legat de meciul programat in acea seara;
 • pe ultima suta de metri, invitatul a fost schimbat cu vicepresedintele PSD Liviu Dragnea, care a fost intervievat de Mihai Constantin;
 • potrivit prezentarii, interviul trebuia sa fie dedicat relatiilor tensionate dintre PSD si PD-L. Interviul a abordat, insa, si teme electorale PSD, in conditiile in care campania electorala nu fusese acoperita deloc de TVR;
 • din informatiile HotNews.ro, schimbarea pe ultima suta de metri a intervievatului, la stirile postului condus de Alexandru Sassu, a fost "o comanda de sus";
 • producatorii emisiunii, Dorin Muntean si Doina Georgescu, precum si editorul stirilor, Adriana Gulea, au refuzat sa semneze emisiunea;
 • dupa cateva zile, CNA a sanctionat TVR cu o somatie pentru respectiva emisiune. Imediat, din informatiile HotNews.ro, producatorii si editorul au fost amenintati, de fata cu martori, ca le-ar putea fi taiata ziua de lucru sau ar putea fi mutati in alte posturi.

Doina Georgescu, Dorin Muntean si Adriana Gulea s-au adresat Comisiei de Etica si Arbitraj din SRTv, solicitand un punct de vedere legat de decizia lor de a apela la clauza de constiinta refuzand sa-si asume responsabilitatea pentru rubrica Tema zilei din Telejurnalul din 6 iunie. Ulterior, Dorin Muntean si-a retras semnatura de pe adresa inaintata Comisiei de Etica.

Audierile - care ar trebui sa stabileasca felul cum s-a ajuns la aceasta situatie, ceea ce ar presupune audierea tuturor partilor implicate - au inceput, joi, in cadrul Comisiei. Adriana Gulea fiind in concediu, in prima faza a acestor audieri s-au prezentat doar Doina Georgescu si prezentatorul Telejurnalului din 6 iunie, Mihai Radulescu.

 • Doina Georgescu, pentru HotNews.ro: Eu, Adriana Gulea si Dorin Muntean am inaintat Comisiei de Etica o nota prin care solicitam o recomandare din partea lor, daca am procedat corect sau nu atunci cand, invocand clauza de constiinta din Statutul jurnalistului TVR, ne-am retras semnatura de pe editia Telejurnalului din 6 iunie. Atunci, la rubrica Tema zilei, a fost invitat Liviu Dragnea, in conditiile in care aceea era zi de pauza electorala. Considerand flagrant faptul ca se incalca legislatia electorala, in conditiile in care urmeaza o noua campanie electorala, mai dura decat ceea ce a fost, am considerat ca avem indatorirea de a apara imaginea televiziunii, care a fost manjita, de altfel, de o somatie.
 • Mihai Radulescu pentru HotNews.ro: Am fost chemat ca martor, fiind prezentatorul Telejurnalului din 6 iunie. Si am explicat de ce am considerat ca ele (Doina Georgescu si Adriana Gulea - n.r.) au procedat corect, de ce am recurs atunci la proteste verbale in aceasta problema si m-am solidarizat astfel cu gestul lor.

In zilele urmatoare urmeaza sa compare in Comisia de Etica editorul Adriana Gulea si, din informatiile HotNews.ro, alte persoane implicate in aceasta disputa.

La scurt timp dupa decizia Consiliul National al Audiovizualului de a soma TVR pentru emisiunea respectiva, CNA a aplicat TVR si o amenda de 2.500 de lei pentru o alta emisiune-dezbatere, in care a fost infierat proiectul de lege privind reorganizarea posturilor publice.

Semne de intrebare privind reorganizarea TVR, dupa procesul castigat de Cezar Ion

Audierile la Comisia de Etica nu sunt singurul motiv de grija pentru conducerea Televiziunii publice. Miercuri, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul facut in urma cu cateva luni de SRTv impotriva unei decizii a Tribunalului Bucuresti, ce obliga TVR sa il reinstaleze pe Cezar Ion in functia de director de productie editoriala.

Anul trecut, Cezar Ion daduse in judecata TVR pentru "concediere nelegala". Pana atunci director al Departamentului de Productie Editoriala, el a contestat decizia lui Sassu de a-l "concedia in mod nelegal" printr-o reorganizare a TVR, desfasurata vara trecuta, cand lui Cezar Ion i-a fost reziliat contractul individual de munca prin care era angajat director, el fiind reincadrat ca producator in cadrul TVR, conform unui contract ce fusese suspendat in 2006.

Cezar Ion a castigat procesul la inceputul acestui an, insa TVR a facut recurs, pentru ca, in aprilie, Cezar Ion sa dea din nou in judecata TVR, intr-un nou caz, acuzand interpretarea "penala" a hotaririi judecatoresti anterioare. Respectiva hotarire trebuia pusa in aplicare indiferent daca TVR facea sau nu recurs fata de decizia Tribunalului Bucuresti.

 • Cezar Ion, pentru HotNews.ro: Acum, intr-un fel sau altul, sunt obligati sa ma reangajeze - felul cum se va intampla acest lucru tine de cel de-al doilea proces. Mesajul meu pentru Alexandru Sassu: Asteapta-ma, ca vin!

Contactati de HotNews.ro, responsabilii de comunicare ai TVR au declarat ca "nu au formulat inca un punct de vedere oficial" in aceasta privinta.

Directorul TVR Timisoara apeleaza la Parlamentari pentru a cerceta actiunile "abuzive" ale conducerii SRTv

Toate acestea coincid cu decizia lui Lucian Ionica, director al studioului teritorial TVR Timisoara, de a inainta Comisiilor pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa ale Senatului si Camerei Deputatilor un memoriu prin care aduce acestora la cunostinta:
 • "o situatie de fapt care, in opinia mea, constituie o maniera abuziva prin care D-l Presedinte-Director General al Societatii Romane de Televiziune, Dl. Alexandru Sassu, impreuna cu o serie de membri ai Consiliului de Administratie ai Societatii Romane de Televiziune incearca inlaturarea mea din functia de Director al Studioului Teritorial al Societatii Romane de Televiziune TVR Timisoara".

Memoriul, inaintat la 15 iunie, descrie cum se petrec lucrurile la cel putin unul dintre studiourile teritoriale ale TVR. Intre altele, documentul arata ca:
 • in prima parte a anului trecut Lucian Ionica a fost delegat la sediul SRTv din Bucuresti pentru a contribui la punerea in functiune a TVR 3;
 • in absenta lui, Alexandru Sassu a emis o decizie prin care atributiile de director al TVR Timisoara au fost pasate unui angajat aflat in concediu, desi o decizie anterioara specifica in mod clar ca aceste atributii ar fi trebuit preluate de altcineva;
 • prezenta lui Lucian Ionica la Bucuresti era inutila si delegarea a coincis "in mod surprinzator" cu perioada preelectorala si electorala pentru alegerile locale;
 • Lucian Ionica i-a cerut lui Alexandru Sassu sa reexamineze decizia de delegare, dar fara rezultat;
 • atributiile lui Lucian Ionica au ramas in sarcina altcuiva pana la sfarsitul lunii iulie. In iulie, a avut loc o sedinta a sindicatului SRTv Timisoara in prezenta lui Alexandru Sassu, la care Lucian Ionica nu a fost prezent, nefiindu-i prezentata nici inregistrarea discutiilor;
 • In tot acest timp, lui Lucian Ionica nu i s-a cerut sa contribuie in niciun fel la proiectul TVR 3;
 • in august si septembrie au avut loc doua controale interne la TVR Timisoara;
 • in toamna este delegat din nou la Bucuresti "incepand de a doua zi", in conditiile in care echipa timisoreana responsabila cu postul TVR 3 era condusa, potrivit informarilor oficiale, de Dite Dinesz, careia ii fusesera atribuite responsabilitatile lui Ionica inca din primavara. Situatia se prelungeste printr-o noua decizie a lui Alexandru Sassu, din 1 octombrie;
 • noul interval de detasare la Bucuresti a coincis din nou cu perioada alegerilor;
 • "suspendarea de facto din functie, nemotivata si nelegala mi-a subminat autoritatea si mi-a adus grave prejudicii de imagine in fata angajatilor TVR Timisoara";
 • in decembrie, Dite Dinesz este din nou imputernicita sa poarte, in locul lui Lucian Ionica, negocieri cu reprezentantii SRR pe tema delimitarii patrimoniului comun, "negocieri care au ramas fara finalitate pana in prezent";
 • in mai 2009 are loc o noua sedinta cu sindicatul TVR Timisoara, in prezenta lui Alexandru Sassu, al carei scop "a fost de a se provoca o critica a managementului de la TVR Timisoara, ceea ce nu prea s-a reusit, in ciuda indemnurilor si semnalelor date de A. Sassu si viceliderul de sindicat - n.r.) A. Antonov";
 • la 25 mai 2009, Alexandru Sassu "a hotarit numirea unei comisii formate din Dl Sorin Burtea (realizatorul ultimei emisiuni TVR sanctionate cu amenda de catre CNA - n.r.), Dl Radu Toma si Dna Dida Dragan", in calitate de membri ai CA al SRTv, precum si Anca Antonov, reprezentant al sindicatului, "in vederea efectuarii procedurii de cercetare (evaluare) prealabila a activitatii desfasurate de subsemnatul, in calitate de director" al TVR Timisoara. Lucian Ionica apreciaza ca decizia este "netemeinica si nelegala";
 • Lucian Ionica apreciaza ca a fost supus unor actiuni ce vizau nejustificat si nelegal indepartarea lui din functia de director, ca actiunile lui Alexandru Sassu l-au pus in imposibilitatea de a-si indeplini in totalitate atributiile profesionale si ca s-a actionat impotriva interesului TVR Timisoara si ale TVR in general;
 • Lucian Ionica cere Parlamentului sa verifice "temeinic" situatia. "Avand in vedere cele aratate mai sus, apreciez ca este extrem de grav faptul ca, dupa 20 ani de la Revolutia din decembrie '89, un angajat dintr-o institutie publica este victima, timp de peste un an de zile, a unor astfel de presiuni si acte ce incalca in mod flagrant principiile democratice, dispozitiile legale in materie si cele mai elementare reguli de deontologie profesionala, intrand in contradictie flagrantă cu juramintele facute in plenul celor doua camere ale Parlamentului de catre D-l Presedinte-Director General al Societatii Romane de Televiziune, Dl. Alexandru Sassu".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3870 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Se pregateste TVR de alegerile din toamna? (Joi, 25 iunie 2009, 21:08)

  aurel [anonim]

  Sa fie din timp, inainte de concediile de vara?
 • +1 (1 vot)    
  Asa, si ...?!! (Joi, 25 iunie 2009, 21:26)

  STERLING astazi si maine [anonim]

  Ce-o sa faca... ? O sa plece de RUSINE, te pomenesti... !!!
  Ce articol complet inutil si ipocrit, nici macar cucoanele grase de la SAR nu se mai preocupa de bietii romani aniumalizati de presa
  • +3 (3 voturi)    
   Articol ipocrit zici? (Joi, 25 iunie 2009, 23:59)

   Raul [anonim] i-a raspuns lui STERLING astazi si maine

   Si de ce anume e asa ipocrit articolul asta domnule? Ca arata cu degetul rahatul din TVR pus la cale de acelasi partid neocomunist si nesatul de manipulare, PSD. Acesta prin intermediul incompetentului si marsavului domn Sassu, care cu un tupeu de securist da ordine politice pentru taranii fara minte si alti dobitoci votanti ai PSD, la o televiziune de stat la care eu si altii ca mine platim taxa de 2 ori (pers. fizica si juridica).

   PS. Nu sunt PDList sau PNList, dar nu mai suport castigarea procentelor electorale prin manipulare.
   • 0 (0 voturi)    
    Articol ipocrit (Miercuri, 1 iulie 2009, 14:55)

    Emily [utilizator] i-a raspuns lui Raul

    nu esti nici PDL ist nici PNList pentru simplu motiv ca se vede treaba ca esti slabut rau, ce sa faca aia cu tine, acolo trebuie sa dai dovada...
 • +1 (1 vot)    
  teoria conspiratiei (Vineri, 26 iunie 2009, 0:07)

  Ion I [anonim]

  nu se incearca decat discreditarea cat mai mult a celor care cu adevarat vor sa faca ceva bine in si pentru TVR si astfel , importanta acestei institutii sa scada in detrimentul altor grupuri private (Antene, Realitati etc.)...

  my 2 cents

  Rusine, Rusine, de 3 ori Rusine!

  oricum, articolul, desi stufos si cam incarcat putea fi periat putin (mai multe detalii in anumite situatii si un format mai bun al articolului)
 • 0 (2 voturi)    
  SASU ! (Vineri, 26 iunie 2009, 0:45)

  Badea Ioan [anonim]

  Sasii ,au fost si sint un grup etnic de origine germanica cunoscuti ca buni meseriasi si oameni "de cuvint " ! TOT RESPECTUL !!
  SASSU ! -de la TVR nu-mi inspira niciuna din calitatile sasilor ! A fost "inoculat" in TVR de arhicunoscuta grupare "mafiota" cu nume de partid ! PSD ! Tot astia sint ce-i care l-au "infiltrat" pe PATRICIU [aripa tinara ? ?????? ] in PNL ,care si-au creat PUR-ul [PC-ul ] citeste WC-ul lui VOICULESCU ! Tot "hotii " astia si-au creat "vezi tu doamne PIN -ul " . Ce-i leaga in comun ??
  NASTASE !!!!!!!!!
 • 0 (2 voturi)    
  Coincidente sau nu? (Vineri, 26 iunie 2009, 1:05)

  Doinita [anonim]

  Sa fie o coincidenta faptul ca Dana Deac este director la TVR 1, Mura Franculescu director la TVR 3 si viitoare prezentatoare la Jurnalul TVR, Patruleasa? Oare sa fie o coincidenta faptul ca toate trei sunt foste Anteniste? Nu prea se dezic astia de la PSD-PC de la a acapara toate televiziunile!!! Pe vremea lui Stere Gulea a fost angajat la marketing unul de la Antena 1. A stat ce a stat si s-a intors inapoi dar numai dupa ce Gulea, Pipiddi si Anca Toader au fost zburat(e) si inlocuit(e). Presedinte a fost dupa aia Hadji-Culea (PNL), care in perioada 2000-2004 s-a regasit iar in CA al TVR dar , surpriza, din partea PSD!!! Interesanta istoria, nu? Practic, cu exceptia lui Giurgiu (de trista amintire!) PSD si PC nu au lasat din mana TVR-ul de 20 de ani. S-a vazut si la votarea de marti a noii legi de functionare a SRTV. Ce ma mira pe mine, e ca altadata sindicatul TVR anunta imediat greva si se si proceda ca atare daca nu se luau (majorau) salariile in mod corespunzator. Acum, NIMIC!!! In rest, ar trebui cautat de oua si rebutul ala comunisto-securist care conduce TVR Craiova si care s-a imbogatit in 10 ani de cand e batut in cuie in scaunul de director. Nu de alta, dar vine toamna si iar culege via cu angajatii si masinile studioului! Pai cu "manageri" d-astia de doi lei vreti voi mai sa faceti treaba?
  • 0 (0 voturi)    
   Coincidente.... (Miercuri, 1 iulie 2009, 13:39)

   Nea Titi, om de baza in TVR [anonim] i-a raspuns lui Doinita

   Doinita, sper ca nu esti acea producatoare de week-end care miroase a vodca si dimineata si seara si care are in anturaj numai betive fruntase!Oricare ai fi, se observa ca suferi complet fara o baza zdravana, de faptul ca puturosii(bugetarii)din TVR sunt inlocuiti de profesionisti de la alte posturi tv.Daca ai fi fost fair(dar dupa betie e cam greu sa mai tii minte ce inseamna asta),ai fi spus despre toti cei care au venit in TVR de la alte posturi, insa tu ai subliniat 2,3 oameni.Despre ceea ce numesti tu comunisto-securist, mai bine ai analiza trecutul si prezentul prietenului tau M.Radulescu!
 • 0 (0 voturi)    
  tvr timisoara (Vineri, 26 iunie 2009, 2:11)

  profu [anonim]

  e cea mai tare si Lucian Ionica a muncit sa ridice acea statie tv
 • 0 (0 voturi)    
  TVR-PCR (Vineri, 26 iunie 2009, 3:44)

  RromPetrol [anonim]

  Batranul pecerist si-a pus la stiri o cocuta care arboreaza numai rosu comunist de parca alte culori nu mai are in garderoba. interviurile psedistilor dumnealui sunt mereu pe fundalul rosu cu sigla psd. reporterii de valoare au fost eliminati ori marginalizati si apar numai romice si firute balbaite ...aaah...hiii... aaa... care nu sunt capabile sa emita o fraza coerenta si interesanta. iar la meteo alta balbaita cu ifose de savanta gen tzatza leana. ca sa nu mai vorbim de ranjitul constantin, mare producator de inutilitati publice pe bani grei. ce deosebire de realitatea tv ori antenele bulibashei felix chiar...
 • 0 (0 voturi)    
  DIRECTORII REGIONALI TVR (Vineri, 26 iunie 2009, 12:04)

  anonim informat [anonim]

  DIRECTORII regionali ai TVR au mandat nelimitat, nu au un plan managerial, sunt dependenti de centru - TVR Bucuresti, sunt majoritatea incompetenti, nu exista un cadru de verificare a activitatii. D-nul Ionica Lucian a fost 1 an de zile sfatuit sa-si de-a demisia de onoare pt grave prejudicii aduse managementului TVR Timisoara ,dar nu a facut acest lucru. De ce ar face-o cand poate sa ia 2000 de euro salar fara sa faca nimic? La prima sedinta a refuzat sa participe desi era in cladire, au fost acuze grave aduse de angajati pt subminarea conducerii TVR Timisoara. Pt cei ce nu stiu d-nul Ionica L. a terminat facultatea de filozofie cu nota sub 7, preda jurnalism si alte materii la 2 facultati, si este lector univ la o varsta cand toti ceilalti colegi sunt prof plini si dr conf. ASTA CE ESTE DACA NU INCOMPETENTA ? Ar trebui sa aibe mandat de maxim 4 ani si sa raspunda pt ceea ce fac.
  • 0 (0 voturi)    
   DETRACTORII PENALI TVR (Vineri, 26 iunie 2009, 13:15)

   competent luminat [anonim] i-a raspuns lui anonim informat

   DETRACTORII penali din TVR au mandat nelimitat, nu au un plan, sunt dependenti de stapanul Sassu, sunt toti icompetenti, nu exista "in cadru". Anonimul Informat a fost sfatuit sa se sinucida pentru grave prejudicii aduse speciei, dar a refuzat sa faca acest lucru. De ce ar face-o cand poate sa primeasca o sinecura fara sa faca nimic?...

   /
 • 0 (0 voturi)    
  COMPETENTELE DIRECTORULUI (Sâmbătă, 27 iunie 2009, 1:03)

  Observator [anonim]

  Spaimele sunt mari devreme ce niciunul dintre autori nu-si trece numele. Nu o sa mi-l trec nici eu. Dar recesiunea este prea aproape pentru toti
 • 0 (0 voturi)    
  De ce ne este teama? (Sâmbătă, 27 iunie 2009, 2:51)

  Doina,angajat tvr [anonim]

  De ce ne ascundem identitatea sub anonimat sau sub un nume oarecare?De ce nu ne asumam responsabilitatea pentru cele spuse si facute, intr-un comentariu? Ne e teama ca pierdem CEVA daca spunem ADEVARUL in FATA? Sefului, directorului, colegului ? Ei, da, asta subiect de comentariu:frica, lasitate, vorbit pe la colturi! Cunosc sentimentul, il inteleg si, cu regret spun, ca meritam ceea ce ni se intampla! Iar atunci cand ni se intampla sa fim umiliti si calcati in picioare, acceptam, fara un cuvant, fara a invoca, macar, DREPTURILE pe care le avem ca ANGAJATI TVR! Si e firesc, caci ni se spun zi de zi, doar INDATORIRILE fata de institutie si ce ne paste daca nu le executam, si nu conform regulamentelor interne ale TVR ci conform dispozitiilor si "starilor de spirit", uneori, primite de la sefi! Cand ne vom trezi? Ce se va intampla cu viata noastra privata in care ne exasperam familia si prietenii cu problemele de la serviciu caci nu le putem spune ACOLO,unde lucram? Cand vom intra in NORMALIATE?Adica, in firesc.
  • 0 (0 voturi)    
   De ce teama? (Miercuri, 1 iulie 2009, 13:45)

   Emilia [anonim] i-a raspuns lui Doina,angajat tvr

   de ceva timp, observ ca simplu platitor de taxe, ca voi astia (cativa mai cu mot)din tvr vorbiti numai despre drepturi.cu munca si cu loialitatea fata de tvr cum ramane?sunteti cativa care numai greve, miscari de protest si astfel de activitati aveti..nu faceti nimic prin care sa creasca valoarea lui, cum a venit un nou conducator, ati sarit la gatul lui fara sa aveti catusi de putina deontologie profesionala, exact ca vechii securisti:dezbina si condu!cine e capul acestor miscari"spontane"sigur e din bransa securista(ramas sau uitat) munciti nu mai va prefaceti!
 • 0 (0 voturi)    
  TEAMA DE COMPETENTELE DIRECTORULUI (Sâmbătă, 27 iunie 2009, 7:32)

  Observator [anonim]

  Apreciez comentariul tau Doina, chiar daca nici tu nu ai avut curaj pana la capat (probabil in TVR-ul vostru sunt peste 100 de doamne si domnisoare cu prenumele Doina). Una este deontologia si curajul de a spune lucrurilor pe nume si alta este posibilitatea sumbra de a ramane tu cu familia ta pe drumuri tocmai intr-o asemenea perioada.
  Nu stiu exact ce este la voi la Bucuresti, dar la Timisoara am multi prieteni la studioul TVR si lucrurile au luat-o razna si asta sigur nu din pricina lui Sasu. Au ei acolo un nu stiu ce anormal, pentru ca lucrurile s-au intors cu fundul in sus de cand cu politizarea si aducerea de taranisti a celor doi care au condus studioul, adica Armanca (mult timp director interimar, acum la Budapesta director contestat al ICR) si Ionica (m-am tot gandit daca acesta este nume sau prenume). Nu m-as mira sa cada Ionica tot in picioare. Si-apoi la voi la TVR incompetentii nu pot fi dati afara? Cu nicio lege, cu niciun articol? Conducerea aceea stufoasa de la Bucuresti nu poate sa subtieze numarul bagatorilor de seama pe bani multi.
  Voi semna tot Observator, pentru ca directorul meu de la ziar ar putea fi prieten cu acest Ionica despre care stiu multe, dar nu are rost....
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns...observatorului anonim (Duminică, 28 iunie 2009, 5:04)

   doina, angajat tvr [anonim] i-a raspuns lui Observator

   Te inteleg, si-ti inteleg , intr-o anumita masura, atitudinea, caci fiecare isi ia in calcul CE ARE DE PIERDUT, daca isi ia inima in dinti si spune GATA, m-am saturat de ABUZURI SI INCOMPETENTETA celor pe care trebuie sa-i suport, ca-mi sunt "dati" ca sefii! (nu-au nici macar calificarea profesionala )!Dar nu pot fi de acord, cand invoci "deontologia profesionala si curajul de a spune lucrurilor pe nume"! Exista DREPTURILE pe care le avem, ca oameni, in primul rand, si cele stipulate profesional, tot de oameni ca noi, adica ZIARISTI, formatori de opinie, zice-se! BUN! CE FACEM?
   -Stam in banca noastra si facem jocul celui care ne este sef?(in TVR, uita-te, ca n-avem PATRON, ci banii celor care se uita , sau nu, pe care-i platim inclusiv angajatii pe abonamentul de la lumina)sau,
   -Incercam sa schimbam ceva:sa fim liberi in a gandi, in primul rand, in a creea, in a iesi pe poarta TVR multumiti ca oamenii... s-au uitat la noi si munca nu fost in zadar!
   Nu ma priveste cine e persoana care conduce TVR! Sassu? O sa uitam de el ca si de precedentii! INu-i aleg EU, ca angajat TVR. Nici macar nu pot decide asupra componenentei Consiliului de administratie TVR! Dar,am invatat un lucru: AM DREPTURI, atatea cate sunt in CCM, codul muncii, Statutul ziaristului de SRTV,etc, pe care MI LE APAR! PE FATA(nu pe ca colturi) ! Si am mai constatat, ca cei care fac ABUZURI, nu cunosc legile! Eu imi respect indatoririle, sa o faca si EI! E principiul pe care mi-am cladit viata profesionala si privata! Crezi ca-mi lipseste
   "Curajul pana la capat"? NIcidecum. Exista in interiorul fiecaruia, ceva, care te face sa duci... cat poti duce! Se numeste MOTIVATIE. Dar, in mod cert, nu poti ajunge pana la capat, de unul singur, intr-o cauza COMUNA! Personal, cred ca totul tine de ceea ce esti , de ce te-au educat parintii, de ce ai reusit prin forte proprii. Si cred ca acesta e alfabetul demnitatii sau al.. lasitatii.
 • +1 (1 vot)    
  TVR cu Doine si fara doine (Miercuri, 1 iulie 2009, 14:30)

  Carmen [anonim]

  Am citit toate comentariile de mai sus dar si raspunsurile acestora.Am ajuns la concluzia ca acolo nu va fi niciodata un mediu de lucru bun si asta deoarece in continuare exista"elemente destabilizatoare"care nu stiu de ce, prin diferite forme,acestia obstructioneaza activitatea celorlalti .Eu cred in continuare ca exista profesionisti acolo si ca daca ar lasa gargara si ar pune mana la treaba, ar fi benefic si pentru ei dar si pentru TVR.Ceilalti, cei care ori aspira la un loc in conducerea TVR ori pur si simplu nu mai au chef de munca(cei despre care cineva scria mai sus ca se ocupa de greve si alte forme de protest)ar trebui sa nu mai fie sprijiniti de oameni de buna credinta, cu familii si nevoi.Eu cred ca exista forme de manipulare acolo, forme prin care servesc unui mic grup de interes, si cei care se alatura nu castiga nimic, nici macar respectul grupului,sunt tratati decat cand este nevoie de ei..Asta cred si despre tine Doina angajata tvr, mai bine fa ceva constructiv..
  ca poate si tu ai familie, sa fie mandra cu tine.Succes in activitatea de televiziune!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by