Dupa ce intreaga lume a fost lovita de vestea mortii a doua celebritati - Farrah Fawcett si Michael Jackson - pe internet au aparut informatii despre inca doua decese, ale unor staruri de la Hollywood, care ar fi avut loc in aceeasi zi. Este vorba despre Jeff Goldblum, actorul cunoscut pentru rolul din "Jurassic Park" si Harrison Ford, protagonistul din "Indiana Jones", scrie Daily News in editia electronica.

"Pacaleala de moarte" pe Facebook si Twitter

Zvonurile referitoare la Goldblum si Ford au aparut imediat pe Facebook si pe Twitter, unde s-au clasat pe locul al treilea in topul celor mai discutate subiecte, dupa cel legat de moartea lui Michael Jackson si cel al alegerilor din Iran. Din fericire, informatiile s-au dovedit a fi false, scrie Daily News, care precizeaza ca un asemenea fenomen s-a mai intamplat, facandu-i "victime" pe actorii Tom Hanks si Tom Cruise.

Potrivit Snopes.com, astfel de "glume" sunt generate automat cu scenarii false, prin intermediul anumitor site-uri. Utilizatorii doar introduc nume - care in cazul acesta i-au vizat pe Goldblum si Ford.

Scenarii false: Goldblum ar fi murit pe platourile de filmare, Ford - in timpul unei plimbari cu barca

In ceea ce-l priveste pe Jeff Goldblum, articolele sustineau ca a decedat in timp ce turna un film in Noua Zeelanda. La Harrison Ford, scenariul era urmatorul: actorul ar fi disparut in timp ce se afla cu barca pe Riviera Franceza. Acest tip de "farse" a aparut in online in 2006, avandu-l ca tinta pe Tom Hanks. A urmat Tom Cruise, "declarat" mort in 2008.

Dupa aparitia zvonurilor, politia din Noua Zeelenda a iesit imediat si a informat ca mesajele care circula pe internet privind moartea actorului Jeff Goldblum sunt false. Autoritatile spun ca au fost asaltate cu telefoane din partea presei, imediat dupa ce informatia a aparut pe Facebook si pe Twitter, scrie AFP. Iata un mesaj, pe Twitter: "Los Angeles este in soc dupa moartea lui Michael Jackson, Jeff Goldblum si Farrah Fawcett".