Veniturile din publicitate inregistrate de industria americana de televiziune vor scadea cu 2 miliarde de dolari in urmatorii patru ani, potrivit studiului Global Media Intelligence realizat de firma de cercetare Screen Digest, citat de Financial Times. O parte din pierderile inregistrate de posturile TV vor fi recuperate prin publicitate video online, al caror potential creste, dupa cum scrie Advertising Age. Tot in mediul online, un alt studiu citat de Marketingcharts.com arata ca publicitatea de tip display continua sa dea rezultate.

  • Studiul realizat de Screen Digest si citat de Financial Times arata ca veniturile din publicitate inregistrate de companiile de televiziune si de cablu din SUA vor scadea de la 69 de milarde de dolari in 2008 la 67 de miliarde de dolari in 2013. In aceeasi perioada, o parte din declin va fi compensat prin publicitatea video online, piata care este de asteptat sa se tripleze, desi aceasta tendinta nu va fi suficienta pentru a acoperi toate pierderile, accentuate de recesiune.
  • Advertising Age scrie, luni, ca noile formate intaresc potentialul publicitatii video online, dupa ani in care acest tip de publicitate a dezamagit din cauza asemanarilor prea mari cu publicitatea TV. Publicatia citata noteaza ca in ultima perioada se face simtita o noua tendinta - aceea de a incerca noi formate de reclame video online, bine targetate si care sa ofere interactivitate reala. Publicatia ofera mai multe exemple de incercari de a reinventa reclamele video online - un sistem prin care reteaua CBS urmareste sa permita utilizatorilor sa castige credite acceptand reclame, iar cand un utilizator aduna suficiente credite, poate urmari continut video fara reclame; Tremor Media ofera, prin vChoice, o solutie interactiva ce permite, intre altele, utilizatorilor sa aleaga ce reclame sa priveasca; ideea mai este aplicata de Hulu si YouTube, care a introdus propria solutie in acest sens saptamana trecuta.
  • Un alt studiu, realizat de comScore pentru Asociatia Publisherilor Online (OPA) din SUA, citat de Marketingcharts.com, arata ca in online consumatorii expusi reclamelor de tip display sunt cu 50% "mai implicati" in relatia cu brandurile promovate si cheltuiesc cu 10% mai multi bani online, comparativ cu utilizatorii care nu sunt expusi campaniilor de acest fel. Intre altele, arata studiul, dintre consumatorii expusi campaniilor de brand de tip display, unul din cinci efectueaza cautari legate de brand sau de campanie, unul din trei viziteaza siteurile brandurilor respective, iar cei care fac acest lucru petrec cu 50% mai mult timp pe paginile brandurilor, comparativ cu vizitatorul mediu.