Realitatea-Catavencu reduce salariile, din motive de scadere a pietei de publicitate. Reducerile vor fi diferentiate, incepand cu 10% la salariile mici si ajungand pana la 50%, la salariile mai mari (peste 4.000 de euro), scrie Iulian Comanescu, pe blogul lui.

Potrivit sursei citate, angajatii vor primi un mail cu 'noutatile' in jurul orei 15,00.

"De procentele mari sunt afectati, bineinteles, managerii si oamenii care apar pe post, posesorii scorurilor mari. Exista posibilitatea revenirii la salariile vechi, cand piata de publicitate isi va reveni si ea", scrie Iulian Comanescu.

Informatia vine la scurt timp dupa ce F5, compania de web a grupului Realitatea-Catavencu, a lansat portalul de business Money.ro, o investitie de 600.000 de euro ce reuneste toate materialele difuzate pe site-urile de business ale grupului.

La inceputul anului, cand alte trusturi anuntau diverse masuri de criza, trustul Realitatea-Catavencu informa ca indexeaza cu 11% salariile angajatilor, masura valabila pentru primul semestru al anului.

UPDATE Iata mailul transmis miercuri angajatilor:

"Dragi colegi,

Evolutia pietei in contextul crizei economice obliga Grupul Realitatea-Catavencu sa reduca semnificativ costurile la nivelul tuturor produselor.

Prin urmare, incepand cu 1 iulie 2009, se aplica o grila procentuala de reducere a costurilor. Inclusiv a celor cu resursa umana, care reprezinta peste jumatate din costurile totale ale grupului. Este o masura pe care, dupa cum stiti, atat actionarul grupului cat si board-ul companiei au incercat sa o evite. Din pacate, scaderea drastica a pietei de publicitatenu mai permite acest lucru.

Reducerea acestor costuri se va face in trepte: cele mai afectate vor fi salariile pentru top si middle management, unde procentul de reducere ajunge pana la 50%. Salariile mici nu vor fi afectate de aceasta masura.

Intentia actionarului majoritar a fost si ramane aceea de a proteja oamenii care fac posibil succesul grupului Realitatea-Catavencu. In acelasi timp, actualul context economic impune un control mult mai strict al costurilor la nivel de companie.

Aceasta masura este dictata strict de evolutia pietei si se doreste a fi una temporara. Veniturile angajatilor vor putea reveni la nivelul trimestrului II al anului in momentul in care conditiile economice vor permite acest lucru.

Cautam in continuare solutii de atenuare a efectelor crizei economice si ne bazam pe ajutorul fiecaruie dintre voi in acest sens.

In zilele urmatoare veti primi toate informatiile necesare de la managementul fiecarei divizii si de la departamentele Resurse Umane si Financiar.

Va multumim,

Boardul Realitatea-Catavencu"

Comenteaza pe Media lui Comanescu

UPDATE Sorin Ovidiu Vantu a declarat pentru Pagina de media ca in urma reducerii salariilor in grupul Realitatea-Catavencu asteapta pierderi mai mici decat cele estimate initial. Vantu declarase, recent, pentru aceeasi sursa ca se astepta la pierderi de 25 de milioane de euro, la Realitatea-Catavencu, in 2009.

Sorin Ovidiu Vantu pentru Pagina de media:

  • Pierderile in a doua jumatate a anului anului, dupa scaderea salariilor, sunt estimate la 7 milioane de euro
  • "Pentru tot anul viitor, ne asteptam la o pierdere de sapte milioane de euro, in conditiile unei piete de publicitate la fel de slabe ca in acest an"
  • Realitatea-Catavencu a inregistrat pierderi de 12 milioane de euro in primele sase luni din 2009

Citeste mai mult pe Pagina de media