Jurnalista Corina Dragotescu si-a dat astazi demisia de la Realitatea TV . Gestul ei vine la cateva ore de la decizia managementului Realitatea Catavencu de a reduce salariile cu procente intre 10 si 50%, anunta Pagina de Media.

“Cred ca este o decizie prost gandita. Cand reduci salariile, nu o faci la pausal: nu aplici acelasi procent pentru toata lumea. O faci in functie de valoarea si de performantele fiecarui om in parte”, a declarat Corina Dragotescu in exclusivitate pentru paginademedia.ro. Dragotescu a mai anuntat ca se afla in negocieri cu TVR pentru o emisiune de tip talk-show .

Realitatea-Catavencu reduce salariile, din motive de scadere a pietei de publicitate. Reducerile vor fi diferentiate, incepand cu 10% la salariile mici si ajungand pana la 50%, la salariile mai mari (peste 4.000 de euro), scrie Iulian Comanescu, pe blogul lui.

"De procentele mari sunt afectati, bineinteles, managerii si oamenii care apar pe post, posesorii scorurilor mari. Exista posibilitatea revenirii la salariile vechi, cand piata de publicitate isi va reveni si ea", scrie Iulian Comanescu.

Informatia vine la scurt timp dupa ce F5, compania de web a grupului Realitatea-Catavencu, a lansat portalul de business Money.ro, o investitie de 600.000 de euro ce reuneste toate materialele difuzate pe site-urile de business ale grupului.

La inceputul anului, cand alte trusturi anuntau diverse masuri de criza, trustul Realitatea-Catavencu informa ca indexeaza cu 11% salariile angajatilor, masura valabila pentru primul semestru al anului. (C. Ionescu)

Sorin Ovidiu Vantu pentru Pagina de media:

  • Pierderile in a doua jumatate a anului anului, dupa scaderea salariilor, sunt estimate la 7 milioane de euro
  • "Pentru tot anul viitor, ne asteptam la o pierdere de sapte milioane de euro, in conditiile unei piete de publicitate la fel de slabe ca in acest an"
  • Realitatea-Catavencu a inregistrat pierderi de 12 milioane de euro in primele sase luni din 2009