OTV a concediat circa zece angajati din cadrul Departamentului Stiri, televiziunea lui Dan Diaconescu confruntandu-se cu probleme financiare, a anuntat joi Doru Iuga, reprezentantul postului, in timpul sedintei CNA. El a fost prezent la intrunire pentru a solicita reducerea a doua amenzi acordate postului OTV pe 18 iunie, respectiv 25 iunie, de catre Consiliu, relateaza Mediafax.

"Avem probleme financiare. Am redus personalul de la stiri. Este o chestiune financiara destul de grava. Riscam sa dam oameni afara din cauza acestor emisiuni (amendate - n.red.)", a declarat Doru Iuga in fata membrilor CNA.

Rasvan Popescu, presedintele Consiliului, a replicat ca el a auzit ca postul OTV se dezvolta si urmeaza sa se mute intr-un nou sediu.

"Singurul contract avantajos este cu Mamitzu Production", a raspuns Doru Iuga, iar noul sediul a fost cumparat de circa cinci ani. Totusi, "nu avem deocamdata cum sa ne mutam", a declarat Iuga.

Cu toate explicatiile, membrii CNA au respins in unanimitate cererea de reducere a celor doua amenzi, in valoare de cate 20.000 lei.

In data de 25 iunie, CNA a amendat OTV pentru emisiunea "Dan Diaconescu Direct" difuzata pe 3 iunie, in care invitatul Stelian Ogica a folosit un limbaj injurios la adresa lui Luis Lazarus, aducandu-i acuzatii, fara ca moderatorul sa-i solicite dovezi.

In data de 18 iunie, CNA a amendat OTV pentru alte trei editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct", in care au fost difuzate imagini pornografice, acestea nefiind incadrate corect, si pentru mai multe incalcari ale legislatiei audiovizuale.