Madalina Radulescu, directorul interimar al Stirilor TVR, afirma intr-un interviu acordat Paginii de media ca ii considera nereprezentativi pe membrii redactiei care o contesta printr-o scrisoare adresata conducerii TVR. Ea mai spune ca nu vede nimic in neregula in prezenta sefului de campanie al PSD la stirile TVR 1, cu o zi inaintea alegerilor europarlamentare. Joi, contactata de HotNews.ro, Madalina Radulescu a refuzat sa comenteze situatia.

16 membri ai Directiei Stiri din TVR au inaintat, miercuri seara, o scrisoare presedintelui-director general al SRTv, Alexandru Sassu, si membrilor Consiliului de Administratie prin care cer inlocuirea directorului interimar al departamentului, Madalina Radulescu, dupa cum a scris HotNews.ro joi.

  • Semnatarii atrag atentia asupra faptului ca Madalina Radulescu se afla la conducerea departamentului de aproape doi ani fara sa fi trecut prin concurs, ca aceasta nu are autoritatea morala si profesionala pentru postul detinut si invoca mai multe probleme in cadrul Stirilor. Printre acestea se numara doua evenimente recente - cazul Dragnea (PSD) - Telejurnal si cazul Simona Patruleasa-TVR.

Madalina Radulescu, pentru Pagina de media:

  • Audiata fiind la Comisia de Etica pe tema prezentei la Telejurnal, cu o zi inaintea alegerilor europarlamentare, a vicepresedintelui PSD Liviu Dragnea (seful de campanie al acestui partid), ea a spus "Da, eu am decis ca Tema zilei sa fie cu Liviu Dragnea"
  • "Dar nu l-am adus (pe Liviu Dragnea - n.r.) ca sef de campanie"
  • "Nu mi-a sugerat nimeni sa il aduc pe el"
  • "Eu am vorbit cu Mihai (Constantin, realizatorul interviului cu Liviu Dragnea - n.r.). I-am dat niste teme. Nu au fost trimise intrebari, ci teme"
  • "Nu i-am amenintat" pe cei care au refuzat sa semneze Telejurnalul, ca urmare a interventiei lui Dragnea in cadrul Telejurnalului. "Le-am spus ca daca se repeta situatia si nu se semneaza, le voi taia orele lucrate"
  • "Mi se pare normal sa o invoce (clauza de constiinta - n.r.) inainte de emisiune, nu dupa aceea"
  • Despre oamenii de la stiri care cer conducerii TVR sa rezolve situatia interimatului asigurat de ea din 2007, la conducerea stirilor: "E vorba de 16 oameni din 110 cati sunt pe editorial la stiri. Dupa parerea mea nu sunt reprezentativi"
  • "Interimatul nu este nici ilegal, nici imoral"
  • Daca ar semna scrisoarea jumatate din redactie, "atunci imi va da de gandit"

Citeste interviul complet si vezi scrisoarea adresata conducerii TVR, pe Pagina de media