BBC World Service va transmite programe radio informative in limba romana in Republica Moldova, saptamanal, in fiecare vineri incepand cu ora locala 20:00, utilizand sase frecvente, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul BBC. Programele vor reprezenta un mix de informatii pe teme sociale de interes si analize a problemelor locale si internationale. Programul va fi produs de grupul de presa IMEDIA, brand al organizatiei neguvernamentale Comitetul pentru Libertatea Presei din Chisinau, sub coordonarea BBC World Service.

Frecventele pe care aceste programe pot fi receptionate sunt 97.2 FM la Chisinau, 69.14 FM la Cahul, 101.5 FM la Causeni, 102.9 FM la Mandrestii Noi - Balti, 67.46 FM la Edinet si 69.53 FM la Ungheni.

BBC World Service, care emite in 32 de limbi, transmite in prezent, in Republica Moldova, programe in limbile engleza, rusa si ucraineana.

In iunie 2008, BBC World Service anunta inchiderea redactiei in limba romana, Radio BBC Romania incetandu-si emisia pe 1 august, dupa 68 de ani de activitate neintrerupta. Redactia din Romania era ultima din BBC World Service care transmitea emisiuni intr-o alta limba decat cea engleza pe teritoriul Uniunii Europene.