Desi Publimedia a decis ca publicatiile locale pe care le detine sa apara doar pe online, fosta redactie a saptamanalului "Clujeanul", sub conducerea lui Mihai Gotiu, vor scoata pe piata pe cont propriu un nou saptamanal "Viata Clujeanului", a anuntat Dragos Stanca pe blogul sau. Saptamanalul va aparea de luni, 6 iulie, si are un design si o sigla care trimit direct la fostul "Clujeanul".

Saptamanalul, ce va fi scos pe economiile redactiei, este "editat în condiţii romantice şi improvizate, aşa cum îi stă bine oricărui drum început cu sufletul", dupa cum spune Mihnea Maruta pe blogul sau, unde publica si un interviu cu redactor sef Mihai Gotiu.

"Costurile sunt cele de tipar, cele de pe telefoanele mobile personale şi, se înţelege, munca fiecăruia, făcută voluntar. Cine a avut laptop l-a folosit, cine nu, a împrumutat de la prieteni. Decizia am luat-o a doua zi după anunţul de închidere a <>", spune Mihai Gotiu.

La finalul lunii iunie, divizia de publishing a Media Pro, PubliMedia International, a anuntat intr-o informare de presa ca va pastra brandurile locale - Clujeanul, Ieseanul, Bihoreanul si Hunedoreanul in varianta exclusiv online si, din ratiuni economice, va renunta la variantele tiparite.