Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a convocat luni o sedinta cu aproape toti angajatii departamentului de Stiri, la cateva zile dupa ce un grup de jurnalisti i-au inaintat o scrisoare de protest prin care cereau inlocuirea directorului interimar al Stirilor, Madalina Radulescu. Membri ai redactiei, contactati de HotNews.ro, au spus ca este prima astfel de sedinta de la instalarea lui Sassu in functie, in 2007.

Potrivit angajatilor TVR contactati de HotNews.ro, Alexandru Sassu a venit la sedinta insotit de directorul economic al televiziunii publice, Cipriana Voicu, aceasta prezentand, timp de aproape o ora, situatia economica a trustului. Apoi, timp de inca o ora, au fost discutate problemele semnalate in scrisoarea adresata lui Sassu saptamana trecuta, in care se cerea inlocuirea Madalinei Radulescu, pe motiv ca nu are atributele morale si profesionale pentru postul pe care il ocupa.

Discutii pe tema situatiei economice din TVR vor avea in cadrul tuturor departamentelor din televiziunea publica, reprezentantii conducerii dand asigurari ca nu vor avea loc restructurari, potrivit informatiilor HotNews.ro.

Printre putinele concluzii clare ale sedintei de astazi au fost ca problema "lipsei de comunicare" este valabila pentru intreaga institutie si ca organizarea unui concurs pentru postul de director al Stirilor nu este posibila, in prezent, deoarece televiziunea este in proces cu fostul director al Stirilor, Rodica Culcer. Toti jurnalistii care au luat cuvantul au semnalat probleme legate de interimatul Madalinei Radulescu si niciunul dintre cei prezenti nu ar fi aparat-o pe aceasta - absenta la discutii, deoarece se afla in concediu -, potrivit surselor HotNews.ro.

Discutiile pe tema criticilor aduse Madalinei Radulescu vor fi reluate in momentul in care aceasta va reveni la lucru. Iar Alexandru Sassu a dat, totodata, asigurari ca protestul va primi un raspuns in scris, dupa cum au afirmat participantii la sedinta contactati de HotNews.ro.

Pagina de media a scris, de asemenea, pe acest subiect si il citeaza pe Alexandru Sassu spunand ca “incercati sa spuneti ca toata vina este a Madalinei Radulescu, dar nu este chiar asa” si explicand, in legatura cu audienta Telejurnalului, ca "audienta nu este atat de relevanta, din cauza modului in care se fac sondajele".