UPDATE Pachetul de 49% de actiuni detinut de Realitatea Catavencu la Romantica TV va fi preluat de grupul Chello Zone, care va deveni, astfel, proprietar 100% al postului, potrivit Paginii de media, care il citeaza pe Sorin Ovidiu Vantu. In prealabil, jurnalistul Tiberiu Lovin a scris, miercuri, pe blogul sau ca trustul Realitatea-Catavencu se afla in negocieri finale pentru a vinde pachetul de actiuni pe care il detine la postul de televiziune Romantica.

Presedintele trustului, Emil Hurezeanu, contactat de HotNews.ro, s-a limitat sa spuna ca "este o intentie mai veche a trustului, dar care inca nu s-a consumat". Potrivit lui Emil Hurezeanu, in contextul economic actual etapele unei tranzactii in acest sens se deruleaza mai greu.

Potrivit lui Sorin Ovidiu Vantu, citat de Pagina de media, in prima instanta Realitatea-Catavencu a propus preluarea pachetului detinut de Chello Zone, dar fara rezultat, drept urmare fiind exercitata clauza de exit (Call Option).

Potrivit Reporter Virtual, "contractul de vanzare-cumparare va fi semnat cel mai probabil saptamana viitoare".

Pagina de media scria, la inceputul anului, ca Realitatea-Catavencu a renuntat la productiile si investitiile planuite pentru Romantica. Aceeasi sursa il cita atunci pe directorul general al grupului, Sorin Enache, spunand ca stoparea productiilor locale tinea de un raspuns pe care Realitatea-Catavencu, detinatoare a 49% din post, il astepta de la partenerul Chello Zone (51%) in privinta unei oferte de preluare a actiunilor de catre Realitatea-Catavencu.

UPDATE 23surse.ro scrie ca 70 dintre cei aproximativ 150 de angajati ai Telesport "au fost anuntati ca vor fi dati afara", printre cei mai afectati fiind reporterii. Potrivit sursei citate, una dintre ideile de reorganizare a redactiei presupune unirea cu Departamentul Sport al Realitatea TV.

Vlad Enachescu, seful Telesport, a declarat pentru HotNews.ro ca unora dintre cei 70 de angajati care parasesc postul Telesport urmeaza sa "li se gaseasca niste pozitii" in cadrul trustului Realitatea-Catavencu.

Pe langa motivele de ordin financiar, concedierile au mai fost determinate si de pierderea unor meciuri din Liga I din grila de programe a postului.

"Daca mai pierzi din programe, mai pierzi si din oameni, sa nu stea sa se uite unii la altii", a spus Enachescu pentru Hotnews.ro.