Un film cu mutanti si scene sangeroase difuzat la ore accesibile copiilor si incadrat neadecvat ca limita de varsta a atras postului Pro TV o amenda de 5000 de lei. Este vorba de productia Masca Neagra 2 - Orasul mastilor, pe care un telespectator a reclamat-o la CNA ca fiind plina de "sange, crime si mutanti carora le ies ochii din cap".

Tinand cont de alte patru somatii pe care Pro TV le-a incasat in trecut pentru abateri similare, membrii Consiliului au considerat necesar sa treaca la amenda de 5000 de lei, cu mentiunea ca, pe viitor, astfel de productii cu continut violent si sangeros sa fie difuzate dupa ora 22:00 si incadrate cu bulina 15. De altfel, potrivit unei monitorizari CNA, filmul de actiune Masca Neagra 2 a fost difuzat in Marea Britanie si Germania cu bulina 15 si, respectiv, 18.

CNA a apreciat, insa, faptul ca postul a mai "periat" din imaginile sangeroase ale filmului, acesta fiind redus cu aproximativ 13 minute fata de lungimea sa originala.

Amenda a fost acordata in baza articolului 21 din Codul audiovizual care spune ca producţiile audiovizuale interzise copiilor sub 15 ani se difuzează numai în intervalul orar 22.00 - 6.00, insotite fiind de un semn de avertizare cu numarul 15.

Filmul de actiune Masca Neagra 2 - Orasul mastilor a fost difuzat de Pro TV duminica seara, pe 8 iunie, incepand cu ora 20:35 si marcat cu bulina 12.