RCS&RDS lanseaza postul cu profil sportiv Digi Sport la 23 iulie, cand va transmite in direct si in exclusivitate meciul Ujpest Budapesta-Steaua Bucuresti, meci retur de calificare in Europa League, a anuntat, marti, compania intr-un comunicat remis HotNews.ro.

UPDATE Directorul departamentului Sport al Digi Sport, Teo Avramescu, a confirmat pentru HotNews.ro ca noul canal va difuza optiunile 3, 4 si 6 din Liga 1, despre care Gazeta Sporturilor a scris ca "nu se va mai vedea doar pe Antena 1 si GSP TV, urmand a fi difuzata si de Digi Sport". Reprezentantii RCS&RDS au declarat ca alte informatii privind noul post vor fi anuntate luni, 20 iulie.

Potrivit comunicatului, "incepand cu luna iulie 2009, abonatii RCS&RDS vor putea urmari, in exclusivitate in Romania, transmisiuni in direct din fotbal, motociclism, handbal, baschet, tenis, dar si alte sporturi interne si competitii internationale.

Comunicatul il citeaza pe Teo Avramescu, director departament Sport la Digi Sport, potrivit caruia "Digi Sport este un proiect care s-a construit in jurul ideii de performanta. Am dorit sa oferim telespectatorilor un post TV in care vedeta principala sa fie sportul de calitate. Pe Digi Sport telespectatorul va putea urmari transmisiuni in direct din cele mai puternice competitii sportive din lume".

Postul va emite 24 ore din 24, iar grila sa include transmisiuni in direct, emisiuni de stiri cu informatii din competitiile interne si internationale si emisiuni de sinteza.

Potrivit comunicatului, Digi Sport va putea fi receptionat pe teritoriul intregii tari, fara costuri suplimentare pentru cei care au achizitionat unul dintre serviciile RCS&RDS Digi TV Satelit si Digi TV Cablu.

Saptamana trecuta, CNA a decis, potrivit Mediafax, sa autorizeze Digi Sport, dupa ce, la sfarsitul lunii aprilie, RCS&RDS a primit licenta audiovizuala de la CNA pentru propria televiziune de sport. Mediafax noteaza ca Digi Sport isi va extinde aria de difuzare la nivelul regiunii Europa Centrala si de Sud-Est, unde compania a lansat platforma digitala Digi TV.

La primirea licentei audiovizuale pentru Digi Sport, Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS, anunta ca aceasta companie va ramane implicata in proiectul GSP TV, alaturi de Antena 1, pe parcursul celor trei ani prevazuti in contractul cu LPF pentru televizarea meciurilor din Liga 1. RCS&RDS afirma, tot atunci, ca planuieste pentru Digi Sport cheltuieli operationale de 1,4 milioane euro in 2009, 1,8 milioane in 2010 si 1,5 milioane in 2011.