Editorul coordonator al Evenimentului zilei de duminica, Florian Bichir, a preluat pozitia de editor coordonator la Libertatea, unde, dupa cum a declarat el pentru HotNews.ro, se va ocupa de proiecte speciale. "Intarim partea editoriala, spre deosebire de competitorii nostri", a spus el, afirmand ca Libertatea va fi "un tabloid european". La randul ei, Simona Ionescu, redactor-sef adjunct la Click, a declarat pentru HotNews.ro ca pleaca la Cancan, despartirea de echipa alaturi de care a lucrat 15 ani fiind "amiabila, de comun acord". Au mai scris pe subiect Reporter Virtual si Pagina de media.

Evenimentul Zilei si Libertatea apartin grupului de presa Ringier. Click face parte din portofoliul Adevarul Holding, in timp ce Cancan este editat de Cancan Media.

Florian Bichir pentru HotNews.ro:

  • "Am trecut editor coordonator la Libertatea, e treia pozitie din ziar. La EVZ de Duminica a venit Gabriel Gachi, fost jurnalist la Ieseanul (ziar trecut recent de Publimedia exclusiv online - n.r.). Ma voi ocupa de proiecte speciale, intarim partea editoriala. Spre deosebire de competitorii nostri, ne intarim partea editoriala. Vrem sa aducem mai multe articole, nu sa dam pomeni. Vrem sa aducem mai multe subiecte politice, sociale. Numai competitorii nostri au lansat ideea ca Libertatea e un ziar neserios, dimpotriva. Numai in Romania se crede ca un tabloid e un ziar total neserios si reprezinta numai sex. Subiectele sociale si politice au existat si pana acum la Libertatea, dar le vor pune mai bine in valoare. Va fi un tabloid european. Un ziar bun e un ziar vandut. Libertatea e singurul ziar care s-a ocupat de zona asta religioasa si subiectul va fi tratat cu si mai multa seriozitate cu venirea mea acolo. Asta nu inseamna ca a doua zi va fi un ziar popesc", a spus Bichir.

Simona Ionescu pentru HotNews.ro, despre plecarea ei la Cancan:

  • "Am primit o oferta foarte buna de acolo, un proiect care ma incita profesional si care este un pas inainte in profesia mea. Despartirea de Click este amiabila, de comun acord. Plec de langa niste oameni cu care am lucrat 15 ani. Nu se pune problema niciunei nemutumiri sau alte speculatii. Au primat provocarea financiara si cea profesionala, niciun alt motiv".

Citeste, pe aceeasi tema, pe Reporter Virtual si Pagina de media.