Afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la asa-zisele intelegeri murdare dintre partidele politice si trustul Realitatea-Catavencu reprezinta o intoxicare deliberata a acestuia in raport cu oamenii, se spune intr-un comunicat al trustului trimis pe adresa reactie HotNews.ro.

Inca inainte de inceperea campaniei electorale, Realitatea TV a anuntat public, conform prevederilor legale: difuzarea spoturilor si a emisiunilor de dezbatere electorala a fost gratuita.

Reprezentantii postului Antena 3 sustin si ei ca nu au facut nimic ilegal si ca au asigurat o mediatizare corecta si echidistanta pentru toate partidele politice implicate in camapnia pentru europarlamentare.

Comunicatul survine ca urmare a declartiilor din aceasta seara facute de seful statului. Presedintele Traian Basescu a acuzat, marti, trusturile de presa ca au executat-o pe Monica Iacob Ridzi, intr-o campanie furibunda care urmarea de fapt obtinerea de bani de la oamenii politici. Seful statului a sustinut ca televiziunile comerciale au anuntat la alegerile europarlamentare ca vor difuza gratuit clipurile candidatilor, pentru a aobtine ulterior "bani neinregistrati".

"Dintr-o data televiziunile comerciale anuntau ca difuzeaza gratuit clipurile candidatilor la europarlamentare... Sigur ca domnii Vantu si Voiculescu nu se transformasera brusc in samariteni. Era expresia intelegerii murdare intre politic si doua trusturi de presa...Noi spunem ca nu va luam banii si voi platiti cu banii neinregistrati direct la noi".