Ion Cristoiu a luat hotararea definitiva de a parasi Antena 3 si de a nu mai aparea pe sticla decat in calitate de invitat, daca va fi solicitat si daca este un subiect „care sa merite”. Motivul principal al acestei decizii il constituie apropierea alegerilor prezidentiale, in timpul carora nu vrea sa depinda prin contract de nicio televiziune din Romania, si nicidecum altercatiile cu colegul din trust, Mircea Badea, a spus Ion Cristoiu, joi, pentru HotNews.ro.

„Decizia mea este deja luata. Nu ma mai intorc cu contract la Antene, ci doar in calitate de invitat, daca voi fi solictat si cand cred eu ca este un subiect care sa merite”, a spus Cristoiu. El declarase, in urma cu o saptamana, pentru Mediafax ca este „99%” hotarat sa nu mai revina la Antene, dupa vacanta.

Intrebat care este motivul acestei decizii, Cristoiu a facut trimitere la apropiatele alegeri prezidentiale. „In aceasta perioada de batalie, in care toti jurnalistii sunt obligati sa aleaga intre o tabara sau alta, nu vreau sa am vreo legatura cu vreo televiziune din Romania”, a argumentat el.

Cristoiu nu exclude posibilitatea sa revina pe sticla, cu contract de munca, insa acest lucru nu se va intampla „pana cand Curtea Constitutionala nu anunta rezultatele la alegerile prezidentiale”.

  • Ion Cristoiu:  „Nu vreau sa depind, pana atunci, de un contract de munca incheiat cu un trust de presa”; „Sigur ca un contract nu te poate obliga sa canti cu corul, dar corul se poate rasfrange asupra ta”.

Intre timp, va continua sa scrie editoriale pentru Jurnalul National, dar si asta pana nu i se va oferi un motiv de suparare, a precizat Cristoiu pentru HotNews.ro.

Ultimele editii ale emisiunii Zig-zag pe care o modereaza la Antena 3 sunt programate pana la sfarsitul lunii iulie.

Background:

Ion Cristoiu si-a exprimat intentia de a inceta colaborarea cu televiziunea trustului Intact la putin timp dupa un schimb de replici jignitoare intre jurnalist si Mircea Badea, moderatorul emisiunii "In gura presei" de la Antena 3.

In lipsa unei reactii din partea conducerii postului fata de situatia creata, Cristoiu si-a anuntat, pe 6 iulie, intentia de a parasi Antena 3, cu precizarea ca va tine cont in decizia finala de acest lucru, care arata ca nu se mai doreste o colaborare cu el.

De altfel, Sorin Oancea, directorul Antena 3, isi ceruse scuze oficial, cu trei zile in urma anuntului facut de Cristoiu, pe 3 iulie, prin intermediul ziarului Ring, spunand ca "i-ar parea rau sa plece domnul Cristoiu de la Antena 3".