Cotidianul ProSport anunta, vineri, ca editia sa de duminica nu va mai aparea in varianta tiparita, urmand sa continue exclusiv online, unde "piata de cititori si de publicitate este mult mai ofertanta, comparativ cu varianta print de duminica".

Reporter Virtual si Nandos au scris joi despre o posibila astfel de masura.

Cosmina Noaghea, director publishing in cadrul Publimedia, care editeaza ProSport, a declarat pentru HotNews.ro ca ProSport va inceta sa apara duminica incepand cu aceasta saptamana si ca "nu excludem o revenire pe print, dar nu am stabilit un interval in acest sens. Totul depinde de evolutia pietei".

Cum explica ProSport aceasta decizie:

  • Editiile de duminica din presa romaneasca sunt "facute cu inima", acestea ajutand la capitalul de imagine
  • "Editia de duminica a oricarui ziar de la noi este mult inaintea realitatii din Romania": distributie rudimentara, ziarele nu atrag publicitate, iar 2009 este an de criza"
  • "Pastram continutul, renuntam doar la hartie"

Potrivit BRAT, in primele trei luni ale acestui an ProSport de Duminica a inregistrat vanzari medii pe aparitie de circa 19.000 de exemplare, circa jumatate din cat a vandut, in medie pe aparitie, ProSport in restul saptamanii.

UPDATE:Dupa marirea pretului de coperta si micsorarea numarului de pagini, ultima miscare a publisherilor de cotidiane pentru reducerea costurilor si limitarea pierderilor o reprezinta sistarea editiilor de duminica/weekend. Iann face o trecere in revista pe blogul sau a principalelor publicatii ce au renuntat la editia de weekend, dar si a celor care inca o mai pastreaza.

"Societatea R a renuntat la editia de weekend a Romaniei Libere si astfel intra in trioul de midmarket cu aparitii luni-vineri [alaturi de Gandul si Cotidianul] si cotidianele economice [ZF, Financiarul, Business Standard]. Cotidianele care mai au aparitii sambata duminica au mai ramas tabloidele Libertatea, Click, Cancan, sport: Gazeta Sporturilor si mid-marketurile Adevarul, Jurnalul si Evenimentul", scrie Iann pe blogul sau.

Pe de alta parte, "Editura Intact a relansat editia de duminica a Jurnalului National [din 12 iulie] intr-un nou format de revista, pe hartie mata si in 64 pe pagini, moment din care a inceput si colectia Cinemateca si primul a fost Veronica".

Citeste mai multe pe blogul lui Iann