Microsoft si Yahoo! sunt aproape de semnarea unui parteneriat pe segmentul cautarii pe internet si al publicitatii prin intermediul motoarelor de cautare, informeaza Bloomberg, citand surse apropiate procesului. Desi cele doua companii sunt mai aproape ca niciodata de incheierea unui acord, care ar putea fi semnat cel mai devreme saptamana viitoare, ramane riscul ca negocierile sa esueze din nou, sustin sursele agentiei de stiri.

Informatiile ca mai multi executivi de top ai Microsoft se afla in Silicon Valley in incercarea semnarii unui acord, fapt care s-ar putea concretiza saptamana viitoare, au fost relatate inca de joi pe blogul All Things Digital, apartinand Wall Street Journal.

Oficialii Microsoft nu au dorit sa comenteze.

In luna mai a acestui an, Carol Bartz, directorul executiv al Yahoo!, declara ca o vanzare a diviziei de cautare pe internet sau o fuziune cu operatiunile altei companii sunt scenarii posibile, insa numai pentru "o caruta" de bani.

In luna mai a anului trecut, Microsoft a retras oferta nesolicitata de 47,5 miliarde dolari de cumparare a Yahoo!. Microsoft a incercat apoi achizitionarea afacerii de cautare pe internet a Yahoo!, in incercarea de a mai micsora distanta fata de liderul pietei, Google, fara a se ajunge insa la un acord pe aceasta tema.