Celebrul brand international Pepsi a lansat in Argentina o campanie prin care anunta schimbarea denumirii in "Pecsi", intrucat asa pronunta numele bauturii, de ani de zile, aproape un sfert din populatia acestei tari, o rostire fireasca pentru fonetica spaniola, scrie AdAge.

Vorbitorii de limba spaniola din America de Sud, si mai ales cei cu accent argentinian, tind sa spuna "Pecsi" in loc de "Pepsi", aceasta pronuntie fiindu-le mai usoara si mai naturala. Potrivit unui studiu recent, 25% din populatia Argentinei spune "Pecsi", asa ca renumita companie, de dragul consumatorilor din aceasta tara, a inlocuit al doilea "P" din denumirea marcii cu "C", spre a le usura citirea. Se pare ca actiunea este prima de acest fel din istoria brandului.

Astfel, agentia de publicitate BBDO Argentina a demarat o vasta campanie pentru a sprijini noua denumire si prin care sustine “liberatatea de pronuntie”. Mai mult, apropierea fata de consumatori, incluzandu-i si pe cei care nu pronuntau corect numele brandului, si oferirea unui confort psihologic cumparatorilor in vremuri de criza, reprezinta, de asemenea, scopurile campaniei.

In Argentina, pretul unei sticle de Pepsi este cu un peso mai mic decat al uneia de Coca-Cola, iar mesajul creat a fost: “Daca bei Pepsi, economisesti. Daca bei Pecsi, economisesti de asemenea”.