Postul Digi Sport al companiei RCS&RDS va fi lansat simultan, in Romania si Ungaria, cu meciul Ujpest Budapesta-Steaua Bucuresti din 23 iulie, au anuntat, luni, reprezentantii companiei. Potrivit acestora, Digi Sport se concentreaza pe transmiterea unor competitii majore, "nu neaparat evenimente importante", in grila intrand meciuri din Liga 1 si din campionatele din Spania, Germania si Anglia.

Meciul Ujpest-Steaua, programat pentru joi, la ora 20.30, va fi precedat de o emisiune in care va fi invitat Cristian Topescu, incepand cu 18.30. In Ungaria, meciul va avea comentatori locali.

Grila Digi Sport include, intre altele:

  • Trei meciuri din fiecare etapa din Liga 1, in sezoanele 2009-2010 si 2010-2011 (optiunile 3, 4 si 6, dupa cum declarase saptamana trecuta pentru HotNews.ro directorul Departamentului Sport al Digi Sport, Teo Avramescu)
  • Primera Division in exclusivitate, cinci meciuri pe etapa timp de trei sezoane (2009-2012)
  • Premier League - doua meciuri in direct din fiecare etapa, in sezonul 2009-2010
  • Bundesliga - trei meciuri pe etapa, avanpremiera si rezumatele tuturor partidelor, in sezonul 2009-2010
  • Moto GP - antrenamente, calificari, curse (2009-2012)
  • Campionatul national de handbal (masculin, feminin)
  • Doua meciuri NBA pe saptamana - joia, respectiv duminica
  • Transmisii in direct ATP World Tour

Reprezentantii RCS&RDS/Digi Sport au declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca pentru meciurile din Liga 1 postul nu are, deocamdata, un car de transmisie, serviciul urmand sa fie externalizat. Printre comentatorii cooptati de post se numara Radu Abramescu, Dan Cornel Stefanescu, Ionut Angheluta si Costi Pruna. La noul post sunt "50 de angajati pe partea redactionala si alti 50 pe partea tehnica".

"Pilonii de baza vor fi competitiile importante, nu neaparat evenimentele punctuale importante", a spus Alexandru Oprea, directorul general RCS&RDS. La randul sau, Teo Avramescu a declarat ca "stilul va fi unul in care vom pune accent mai mult pe performanta si transmisii in direct. Chiar daca vom avea si talk show-uri, vom incerca sa punem accentul pe performanta". Cei doi au precizat ca isi asuma ca "din start sa mai fie si stangacii, iar lucrurile sa nu fie perfecte".

Potrivit lui Oprea, inca nu a fost luata o decizie privind firma care va reprezenta Digi Sport in vanzarea de publicitate, RCS&RDS invitand orice agentie interesata sa contacteze compania. El a precizat ca "nu avem suficienta experienta in domeniu ca sa putem face aprecieri" privind momentul in care televiziunea ar ajunge pe profit si a refuzat sa faca publice date despre investitiile in acest post, "investitii care sunt in curs".

Alexandru Oprea a declarat ca, pentru moment, postul este concentrat pe calitate, compania RCS&RDS neluand inca in calcul daca va permite difuzarea acestui post si in alte retele de cablu. El a precizat ca in privinta GSP TV "a fost de la bun inceput o relatie de colaborare. Este un proiect in care suntem implicati in continuare, iar aparitia Digi Sport nu a fost intr-un context de rivalitate".