Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) l-a numit pe Catalin Nitu, salariat AVAS, in calitate de administrator provizoriu la firma Network Press Concept Bucuresti (fosta Rodipet), pana la convocarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) pentru numirea noii conduceri a societatii. In urma convocarii AGA de catre administratorul provizoriu, AVAS isi va mandata reprezentantii sai din aceasta structura sa numeasca noul Consiliu de Administratie.

Din noul Consiliul de Administratie vor face parte si reprezentantii Clubului Roman de Presa (CRP), se arata intr-un comunicat al AVAS. CRP i-a propus pe Dan Apostolache, director distributie Publimedia International, Rodica Aron, director economic Viata medicala, Serban Barbato, administrator unic Media Sport Group, Dan Manea, director executiv Curierul National, Hadrian Mateescu, director executiv Adevarul Holding, in Consiliul de Administratie la Rodipet.

In afara de convocarea AGA si AGEA, administratorul provizoriu a fost mandatat de catre AVAS sa identifice in regim de urgenta si sa transmita Autoritatii numele fostilor membri ai CA, actul constitutiv al societatii, cu toate actele aditionale incheiate, procesele verbale si hotararile AGA pe perioada in care societatea a fost privatizata. De asemenea, acesta trebuie sa intocmeasca un raport privind constatarile sale, in calitate de administrator provizoriu, asupra legalitatii deciziilor si a modului de gestionare a patrimoniului societatii in perioada in care aceasta a fost privatizata si sa propuna AGA aprobarea efectuarii unei expertize in vederea stabilirii eventualelor prejudicii cauzate AVAS sau societatii de catre cumparator.

Compania Rodipet a fost cumparata in decembrie 2003 de firma Magnar System Com din Otopeni, in urma unei tranzactii de sase milioane de euro. In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi.

In urma tranzactiei, Magnar Two detine un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet. Restul titlurilor sunt detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni.

In luna martie, Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat insa desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale, pentru ca apoi, prin decizia judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Autoritatea sa fie reinscrisa in lista actionarilor Network Press Concept, cu 51% din capitalul social al acestei firmei.