Netbridge Investments, compania care opereaza regia de publicitate online Boom, a intrat in insolventa, conform unei decizii din 14 iulie a Tribunalului Municipiului Bucuresti, intr-un dosar inregistrat la 24 iunie de creditorul Realmedia Network (Imobiliare.ro).

Procedura de insolventa este primul pas inainte de faliment. Compania are posibilitatea de a-si plati, intr-o perioada de timp, datoriile.

Realmedia Network este o companie afiliata grupului New Century Holdings (NCH), in portofoliul careia se afla si Netbridge Investments.

Gusti Roman, director executiv Gazeta Online - care a anuntat in iunie ca actioneaza in instanta Boom pentru recuperarea datoriilor acumulate de regie - a scris miercuri pe blogul sau ca "actionarii Boom au anuntat insolventa regiei de publicitate online, incercand sa obtina reorganizare judiciara". El scrie ca este o miscare "gandita mai de mult" si afirma ca "Boom devine astfel "Bigger-ul online-ului", referindu-se la agentia de publicitate Bigger, care s-a inchis brusc, in luna martie.

In solutia data la 14 iulie in dosarul Realmedia-Netbridge, instanta "admite cererea creditorului. in temeiul art. 33 alin. 6 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolventei. Deschide procedura generala impotriva debitorului. Interzice administratorilor societatii debitoare instrainarea actiunilor ori partilor sociale sau de interes detinute la aceasta si dispune indisponibilizarea acestora in registrele speciale de evidenta sau in conturile inregistrate electronic". Instanta numeste administrator judiciar pe BDO Conti Insolvency si stabileste pentru octombrie 2009 termenul de verificare a creantelor si pentru noiembrie 2009 termenul de definitivare a tabelului creantelor.

Pana in momentul publicarii acestui material reprezentantii Netbridge nu au putut fi contactati.

Gazeta Sporturilor a anuntat, la 18 iunie, ca actioneaza in instanta regia Boom, care a vandut spatiul publicitar pe GSP.ro si siteurile conexe pana la inceputul acestui an, actiunea avand drept scop recuperarea datoriilor. Dosarul a fost inregistrat in data de 19 iunie si avea termen de judecata astazi, 22 iulie.

In mai, regia de publicitate Boom anunta pe propriul blog lansarea "oficiala" a agentiei online Digital Ads, ce gestioneaza "portofolii de publicitate online in cadrul grupului NCH/Netbridge". Astfel, siteurile detinute de fondul NCH si operate pana atunci de Boom au fost transferate catre Digital Ads, siteurile externe ramanand la Boom.