Ministerul Turismului a cheltuit cu deplasarea jurnalistilor la diferite evenimente 43.000 de euro, de la inceputul anului si pana in prezent. Din aceasta suma, 5.355 de euro reprezinta banii cheltuiti in contul diurnelor jurnalistilor, potrivit datelor prezentate de minister.

La evenimentele sponsorizate de minister au participat 48 de jurnalisti. In 2008, la astfel de evenimente au participat 80 de jurnalisti, in contul carora Ministerul si fosta Autoritate pentru turism au platit peste 89.000 de euro pentru transport, cazare si diurne.

In perioada 2001-2009, la actiunile de promovare in strainatate a Romaniei ca destinatie turistica, MT a inregitrat 284 de participari ale ziaristilor la aceste evenimente.

Catalin Tolontan a publicat pe blogul sau informatia potrivit careia jurnalistii care calatoresc cu Ministerul Turismului primesc o diurna cuprinsa intre 20 si 30 de euro. Jurnalul National a dezvaluit ca ministerul a cheltuit 8.850 de euro pentru deplasarea unor jurnalisti la Paris, cu ocazia promovarii campaniei "Romania, land of choice". S-a mai scris pe aceasta tema si aici.