Lucian Ionica, directorul studioului regional TVR Timisoara si autorul unui memoriu critic la adresa conducerii Televiziunii publice, pe care l-a inaintat Parlamentului, a fost demis, dupa cum a declarat el, joi, pentru HotNews.ro. Ionica a afirmat ca dupa sase ani in care s-a aflat la conducerea postului el a fost demis deoarece s-a constatat acum ca este "necorespunzator pentru functia de director".

El a declarat ca a primit in data de 16 iulie instiintarea semnata de presedintele-drector general al SRTv, Alexandru Sassu, in prezent aflandu-se in perioada de preaviz de 20 de zile. Lucian Ionica spune ca i s-a propus mutarea lui intr-o alta functie, dar ca nu accepta deoarece "asa ceva ar insemna ca validez procedurile lor", pe care, in memoriul adresat Parlamentului, le considera drept "netemeinice si nelegale".

Reprezentantii de comunicare ai TVR nu au putut fi contactati pana la publicarea acestui material. UPDATE: Reprezentantii de comunicare ai TVR au declarat, la scurt timp dupa publicarea acestui material, ca Lucian Ionica a fost demis si ca i se ofera sa ocupe o alta functie in cadrul institutiei. Decizia a fost luata in conformitate cu concluziile unei comisii de evaluare, care a constatat ca acesta a avut un "management defectuos", au spus oficialii TVR.

"Am fost sef timp de aproape sase ani. Patru ani si ceva am fost bun, dupa care, brusc, nu am mai fost", a spus el, referindu-se la presiunile la care spune ca a fost supus din partea conducerii TVR incepand din primavara anului trecut, presiuni invocate si in memoriul din iunie. "Am sa contest in justitie decizia de demitere a mea", a afirmat el.

Lucian Ionica a fost desemnat director al TVR Timisoara in februarie 2004. Ionica lucreaza la TVR Timisoara din 1994, in paralel cu activitati didactice.

El a inaintat in iunie un memoriu Comisiilor pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa ale Senatului si Camerei Deputatilor, in care scrie ca "dl. Alexandru Sassu, impreuna cu o serie de membri ai CA ai SRTv incearca inlaturarea mea din functia de Director al Studioului Teritorial al SRTv Timisoara" intr-o "maniera abuziva", printr-o serie de masuri luate incepand din primavara electorala a anului trecut.

In memoriu el mentioneaza ca in luna mai a.c. a fost numita o comisie care sa il evalueze din punct vedere profesional, comisie care, ulterior, l-a declarat pe acesta nepotrivit pentru functia pe care o detine. Lucian Ionica a contestat verdictul, dar spune ca aceasta contestatie a fost discutata de aceeasi comisie care a luat decizia initiala, drept urmare el fiind demis din functia de director.

In data de 30 iunie, reprezentantii sindicatului local au organizat o conferinta de presa in care au contestat mai multe dintre acuzatiile formulate de Lucian Ionica si au acuzat la randul lor neintelegeri intre ei si directorul statiei si lipsa lui de implicare in activitatile TVR Timisoara.