Grupul international Publicis, care detine, printre altele, agentiile de publicitate Saatchi & Saatchi si Leo Burnett, a disponibilizat la nivel global 1.800 de angajati, noteaza The Guardian. Compania spera ca aceasta mutare sa-i aduca o reducere a costurilor cu 170 de milioane de euro in 2009, pe fondul recesiunii economice globale, potrivit directorului executiv al grupului, Maurice Levy.

Conform sursei citate, concedierile la Grupul Publicis au inceput in ianuarie 2009, fiind disponibilizati pana acum 1.800 de angajati, echivalentul a circa 4% din peste 44.000 de angajati cat avea grupul, la nivel mondial, la finele lui 2008.

Compania nu a stabilit o strategie privind alte concedieri pentru restul anului 2009, spre deosebire de alte companii rivale precum WPP sau Omnicom care au facut deja publice anunturi privind reducerile de personal pentru anul acesta.

Grupul a raportat, saptamana trecuta, ca in prima jumatate a lui 2009 operatiunile sale din Europa au fost grav lovite de criza financiara, inregistrandu-se o scadere cu 15,8% a veniturilor in perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.