Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, intr-un interviu acordat in Studioul HotNews.ro realizat de Dan Tapalaga, ca, daca s-ar fi luat dupa sentimentele personale, nu ar fi dat bani pentru promovarea turismului romanesc pentru "Antenele lui Voiculescu si Realitatea lui Vantu". Ea sustine ca alocarea fara licitatie a 200.000 de euro pentru co-productia unei emisiuni Realitatea TV s-a facut in conditii legale si ca acum ministerul este cel care spune ce destinatii trebuie prezentate.

Asculta interviul integral

Descarca interviul in format MP3

Elena Udrea despre banii dati la televiziunile romanesti si straine

Asculta varianta AUDIO pentru varianta integrala.

Fragmente din interviu

Elena Udrea: Daca ar fi dupa mine nu as da niciun ban la aceste televiziuni si le-as lasa sa moara. (...) Am o problema in schimb. Cum sa zic eu celor care opereaza in turism ca eu blochez promovarea turismului romanesc, ca nu fac ceea ce scrie in legea mea de functionare pentru ca ma cert cu televiziunile. Sper ca nu ma banuieste nimeni ca am o relatie buna cu televiziunile.

Dan Tapalaga: Ba da, eu va banuiesc de pilda.

Elena Udrea: Da? De ce? Pentru ca de patru ani nu au zis decat ca Elena Udrea face numai lucruri nepermise?

Dan Tapalaga: Nu. Pentru ca vorbesc intamplator cu jurnalisti de-acolo, din Realitatea, de exemplu, care imi spun ca aveti un regim privilegiat, se vede si public de altfel. Daca ne uitam la televizor vedem ca fiecare gest al dumneavoastra...

Elena Udrea: Este comentat negativ.

Dan Tapalaga:... fiecare conferinta de presa este transmisa in direct. Beneficiati, fata de multi alti ministri de un tratament preferential, nu sunteti atat de criticata pe cat sunt altii.

Elena Udrea: Vai de mine, nu stiu ce criterii aveti dumneavoastra. De patru ani sunt subiectul preferat, dupa presedinte, la orice...

Dan Tapalaga: Pai si-atunci de ce dati 200.000 de euro la Realitatea All Inclusive?

Elena Udrea: Este o emisiune extrem de utila.

Dan Tapalaga: Dar ea se facea si fara banii Ministerului Turismului.

Elena Udrea: Nu stiu daca se facea fara banii Ministerului Turismului.

Dan Tapalaga: Pai anul trecut s-a facut si fara banii aia.

Elena Udrea: Important este ca aceasta emisiune astazi se face in conformitate cu planul Ministerului Turismului. Noi spunem care sunt destinatiile care trebuie promovate si eu cred ca e o emisiune de succes.

  • Prin legea de functionare a acestui minister putem sa cofinantam, sa fim coproducatori la emisiuni care promoveaza destinatii turistice romanesti.
  • Procedura pentru astfel de achizitii, si anume coproductie la emisiuni este cu totul alta. Este exceptata de la Ordonanta 34. (...) Fiti linistit, noi nu facem astfel de greseli.
  • Astazi suntem in licitatie pentru a achizitiona puncte de rating pentru campania "Turist in Romania".
  • Sper ca nu ma suspectati ca eu as avea vreun interes sa dau bani la Antenele lui Voiculescu sau la Realitatea lui Vantu.
  • N-am dat bani la televiziuni din Bulgaria si Ucraina sa atragem turisti de-acolo pentru ca nu sunt prioritari.
  • Pe mine ma intereseaza sa atrag turisti la nivel european, eventual apoi din America de Nord, Japonia si China. Dar asta in plan secundar.