Andrei Siminel, directorul general al NCH Advisors, a declarat pentru HotNews.ro ca falimentul regiei de publicitate Boom a fost cauzat de criza si contractele cu plati fixe in care regia era angajata. "Inca de la sfarsitul anului 2008, companiile din grup nu au mai avut incasari de la Boom; toate incasarile au fost folosite pentru plati catre terti. Cum insa piata nu si-a revenit, datoriile catre grup au ajuns la peste 6 milioane RON si au provocat falimentul", spune Andrei Siminel.

NCH, condusa de Andrei Siminel, are in portofoliu si Netbridge Investments, compania care opereaza regia de publicitate online Boom.

Declaratia acordata de Andrei Siminel pentru HotNews.ro:

- Falimentul Boom este rezultatul crizei globale si al contractelor cu plati fixe in care compania era angajata; Boom a pariat intemeiat, dar neinspirat pe cresterea reclamei pe internet. Fiind cel mai mare jucator in domeniu, a suferit si cele mai mari pierderi.

- Inca de la sfarsitul anului 2008 companiile din grup nu au mai avut incasari de la Boom; toate incasarile au fost folosite pentru plati catre terti. Cum insa piata nu si-a revenit, situatia s-a inrautatit, datoriile catre grup au ajuns la peste 6 milioane RON si au provocat falimentul.

- Intrucat managementul Boom a suferit in ultimii ani un al doilea esec major, urmand unei perioade de tranzitie, dl. Cristian Petriceanu (director general Boom - n. red.) va avea in vedere alte activitati".

Cronologia falimentului Boom

- Netbridge Investments, compania care opereaza regia de publicitate online Boom, a intrat in insolventa, conform unei decizii din 14 iulie a Tribunalului Municipiului Bucuresti, intr-un dosar inregistrat la 24 iunie de creditorul Realmedia Network (Imobiliare.ro). Procedura de insolventa este primul pas inainte de faliment. Compania are posibilitatea de a-si plati, intr-o perioada de timp, datoriile.

- Realmedia Network este o companie afiliata grupului New Century Holdings (NCH), in portofoliul careia se afla si Netbridge Investments.

- Gusti Roman, director executiv Gazeta Online sustine ca este o miscare "gandita mai de mult" si afirma ca Boom devine astfel "Bigger-ul online-ului", referindu-se la agentia de publicitate Bigger, care s-a inchis brusc, in luna martie.

- Gazeta Sporturilor a anuntat, la 18 iunie, ca actioneaza in instanta regia Boom, care a vandut spatiul publicitar pe GSP.ro si siteurile conexe pana la inceputul acestui an, actiunea avand drept scop recuperarea datoriilor.

- In mai, regia de publicitate Boom anunta pe propriul blog lansarea "oficiala" a agentiei online Digital Ads, ce gestioneaza "portofolii de publicitate online in cadrul grupului NCH/Netbridge". Astfel, siteurile detinute de fondul NCH si operate pana atunci de Boom au fost transferate catre Digital Ads, siteurile externe ramanand la Boom.