Faptele: Vineri seara, pe site-ul ziarului Cotidianul e postat ca subiect principal articolul semnat Mirela Corlatan in care aceasta dovedeste colaborarea cu Securitatea a criticului de arta Petru Romosan. La doar o ora de la publicare, ancheta dispare de pe homepage. Linkul salvat catre articol e valid, dar articolul nu poate fi gasit nici in sectiunea Anchete si nici la cautarea pe site dupa numele personajului. Simbata, la ora 12.04, Mirela Corlatan scrie pe blogul sau ca articolul a fost cenzurat de Cornel Nistorescu, numit vineri director al Cotidianului si prieten cu Petru Romosan.

"Articolul in sine a fost publicat ieri (vineri, 31 iulie - n. red.) deschidere pe site-ul Cotidianul, insa la doar o ora a fost scos de pe site la dispozitia lui Cornel Nistorescu, cel care conduce de astazi ziarul, fara sa mi se comunice de ce", scrie Mirela Corlatan pe blogul sau.

"Nu am fost anuntata, nici eu, nici redactorul-sef adjunct, Liviu Avram, de scoaterea articolului de pe site. Voi continua investigatia, sper sa apara si in editia tiparita", a declarat Mirela Corlatan pentru HotNews.ro.

Cornel Nistorescu a refuzat sa comenteze acuzatia, declarind pentru HotNews.ro ca "nu pot sa dau o declaratie unui site care a scris ca am murit demult".

Costin Ilie, redactor-sef al site-ului Cotidianul.ro, a recunoscut pentru HotNews.ro discutia privitoare la scoaterea de pe site a articolului. "A existat o discutie vineri, Nistorescu a avut o iesire, de-asta nici nu vreau sa comentez. Din fericire, organizatoric nu am nici o treaba cu Nistorescu. Dupa toata povestea asta, ma mai gindesc daca ma intorc la Cotidianul dupa concediu", spune Costin Ilie.

Liviu Avram, redactor sef adjunct, a declarat duminica pentru HotNews.ro:"Cornel Nistorescu si-a asumat decizia scoaterii articolului de pe site, considerand ca ce am scris noi este doar jumatate de poveste. A spus ca el o cunoaste mai bine. Eu am considerat ca materialul este publicabil, nu-l puteam obliga pe dl Romosan sa vorbeasca mai mult cu noi".

Mirela Corlatan: Petru Romosan m-a jignit si mi-a spus ca ma scoate din presa

Mirela Corlatan, autoarea anchetei care documenteaza colaborarea lui Petru Romosan cu Securitatea, scrie pe blogul sau ca acesta a jignit-o si a amenintat-o cu scoaterea din presa.

"Am asteptat, e drept, mai bine de doi ani raspunsul de la CNSAS, insa el a confirmat cele stiute de mine si a adus chiar elemente in plus, privind turnatoriile despre Horia Bernea si Paul Gherasim, ale caror ateliere de creatie Romosan le frecventa cu asiduitate in a doua jumatate a anilor '80", scrie Mirela Corlatan, care posteaza si citeva inregistrari audio cu injuriile aduse de Romosan.

Cititorii Cotidianul.ro: Ati matrasit articolul

Cititorii Cotidianului au reactionat imediat la scoaterea de pe prima pagina a anchetei despre Petru Romosan si inlocuirea cu un editorial semnat Cornel Nistorescu. In comentariile postate la editorial, citiva cititori il acuza pe noul sef al Cotidianului de cenzura:

- "Ca sa introduceti acest articol, dle Nistorescu, l-ati matrasit pe cel scris de Mirela Corlatan mai devreme, in care Petru Romosan [...] care va este prieten bun era deconspirat ca turnator la Securitate", scrie Arleziana

- "Inainte de a boci pe mormintul lui Ratiu, inainte de a scrie rahaturi lacrimogene despre democratie, pune la loc articolul cu Romosanu!!! nu sintem prosti, Cornel Nistorescu", scrie nedormitul.

Ioan T. Morar anunta ca nu mai scrie la Cotidianul

"Nu voi scrie in Cotidianul lui Nistorescu. E un personaj cu care nu am nici un dialog, mi-am spus parerea despre el in mai multe rinduri. Il consider, in continuare, un bezmetic acru, fara caracter. Cred ca numirea lui la cirma ziarului este o greseala a patronatului. Nistorescu nu poate construi nimic. Si nu e nevoie sa treaca mult timp ca sa se dovedeasca asta.

Am fost la Cotidianul din prima zi a relansarii sale. Am pus umarul la construirea unui proiect in care am crezut. Am investit incredere, energie, timp, pentru a re-impune un brand. Care, dupa parerea mea, isi arelocul lui in istoria presei romanesti. Brandul e acolo, ziarul e sub Nistorescu. Sa nu uitam ca la cirma acestui ziar au fost, inainte de relansarea sa in parteneriat cu Catavencu, Ion Cristoiu si Dan Diaconescu. Numai in aceasta insiruire numele lui Nistorescu suna bine!", scrie si Ioan T. Morar.

Au scris pe aceasta tema:

- Mihnea Maruta

- Tiberiu Lovin