O reclama la produse de ingrijire personala a provocat o reactie puternica printre multi telespectatori suedezi, care s-au declarat "inspaimantati" din cauza infatisarii modelului care apare in videoclip, informeaza site-ul suedez The Local. Reclama la produsele Apoliva o infatiseaza pe Adina Fohlin, un cunoscut supermodel din Suedia.

Clipul, care are 30 de secunde, a fost realizat pentru lantul de farmacii Apotoket. In imagini poate fi observata Fohlin care apare "ursuza si vlaguita", in timp ce afara ninge, ploua si e soare puternic. Reclama, avand ca fundal sonor o melodie din folclorul Suediei, se incheie cu mesajul "Apoliva - pentru conditii suedeze".

Aproximativ 100,000 de suedezi s-au grabit sa se inscrie intr-un grup creat pe site-ul de socializare Facebook, intitulat "Sunt speriat de fata din reclama Apoliva". Grupul a fost creat de studentul Anders Hammas, care a spus: "invatam intr-o seara, cand am vazut aceasta reclama. Mi s-a parut inspaimantatoare".

In descrierea grupului constituit pe Facebook se precizeaza ca "Apoliva a inceput sa difuzeze o reclama care este infioratoare. O femeie canta o melodie populara nordica/suedeza in ploaie cu fulgere... E numai o chestiune de timp inainte ca reclama sa ne bantuie visele si sa ne terorizeze in timp ce dormim".

Eva Fernvall, manager la Apoteket, a declarat ca "nu am fost pregatiti pentru aceasta reactie", adaugand ca nu a fost "intentia noastra sa speriem oamenii". Un reprezentant al companiei de publicitate Forsman & Bodenfors, care a realizat filmul, a spus insa ca "este fantastic ca au fost atat de multe reactii".