Ancheta HotNews.ro

Cinci contracte de publicitate acordate de Primaria Constanta unor parteneri de afaceri ai lui Radu Mazare. Ştiri live si emisiuni pozitive de 1,8 milioane de euro

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 13 august 2009, 16:27 Economie | Media & Publicitate


Radu Mazare
Foto: Agerpres
Primaria Constanta a incheiat in 2007 si 2008 cinci contracte de publicitate cu agentia Telegraf Advertising SRL, ai carei actionari sint Sorin Strutinsky si Mihail Carciog, partenerii de afaceri ai primarului Radu Mazare. Cele cinci contracte au o valoare totala de aproape 1 milion de euro. Cei doi oameni de afaceri mai au alte doua contracte de publicitate cu Primaria Constanta in valoare de 800.000 de euro, contracte care sunt acum analizate de DNA. Din contractele de publicitate reiese ca, cu aproape doi ani inainte de cazul Ridzi-2 Mai, erau inventate achizitia publica de stiri si emisiuni. In nota de fundamentare a unui contract din 2007 se precizeaza ca se vor achizitiona stiri publicitare citite live.

Legatura dintre primarul Radu Mazare si firmele care au cistigat licitatiile:

Radu Mazare apare ca actionar al companiilor Conpress Group si Xenoti SRL, tot aici fiind actionari si Sorin Strutinsky si Mihail Carciog. Strutinsky si Carciog sint insa actionari ai Soti Cable Neptun si Telegraf Advertising SRL - adica exact cele doua firme care au cistigat contractele de publicitate pe care vi le prezentam mai jos.

In total, firmele partenerilor lui Mazare au beneficiat de contracte de publicitate in valoare de 1,8 milioane de euro in perioada 2007-2009. Actionar al Telegraf Advertising SRL si Soti Cable Neptun, Sorin Strutinsky, a declarat pentru HotNews.ro ca nu are nici o relatie speciala cu primarul Mazare si ca din cele doua contracte de 800.000 de euro pentru care s-a autosesizat DNA sunt platite si televiziunile nationale ProTv, Antena 3 si Realitatea Tv.

Cele cinci contracte semnate in 2007 si 2008 cu compania Telegraf Advertising:

- iunie 2007, contract de publicitate radio, 50.000 lei (12.000 euro) - (atribuit de Primaria Constanta);
- mai 2008, contract publicitate presa scrisa, 3.697.479 lei, (877.963 de euro) - (atribuit de Primaria Constanta);
- iulie 2008, contract publicitate presa scrisa - valoare necunoscuta (acest contract a fost atribuit de Serviciul de Taxe si Impozite din cadrul Consiliului Local Constanta);
- septembrie 2008, contract publicitate radio, 42.016 lei (10.000 euro) - (atribuit de Primaria Constanta);
- noiembrie 2008, contract presa scrisa 283.856 lei, (70.000 euro) - (atribuit de Primaria Constanta).
(Nota redactiei: am facut convertirea lei - euro la cursul de astazi, 13 august 2009).

Cele doua contracte de publicitate semnate in 2009 cu Soti Cable Neptun

- martie 2009, contract publicitate televiziuni, 2.689.076 lei (636.615 euro) - (atribuit de Primaria Constanta);
- mai 2009, contract publicitate televiziuni, 835.000 lei  (200.000 euro) - (atribuit de Primaria Constanta).

Toate contractele de publicitate atribuite de Primaria municipiului Constanta au un numitor comun. Banii din aceste contracte intra in conturile companiilor detinute de partenerii de afaceri ai primarului Radu Mazare. Pornind de la comentariul forumistului Stefan, care ne atragea atentia ca din bugetul local se impart diverse sume catre firmele partenerilor de afaceri ai primarului Mazare, am descoperit alte cinci contracte de publicitate (pe langa cele doua in valoare de 800.000 de euro pentru care este cercetat de ANI si DNA).

Toate cele cinci contracte au fost acordate agentiei de publicitate SC Telegraf Advertising SRL. Actionarii acestei companii sunt Sorin Strutinsky si Mihail Carciog. Cei doi sunt asociati cu Radu Mazare in compania Conpress Group.

O alta coincidenta este si faptul ca la procedurile de atribuire, fie ca a fost vorba de licitatie sau cerere de oferta, nu s-a prezentat nici o alta companie in afara de Telegraf Advertising SRL. De asemenea, in notele de fundamentare se prevede achizitionarea de stiri pozitive sau chiar emisiuni.

Contractul nr. 1

In iunie 2007, Primaria Constanta a atribut un contract de publicitate radio. Beneficiarul contractului este SC Telegraf Advertising SRL. Valoarea initiala a contractului a fost de 42.000 de lei, iar ulterior a ajuns la 50.000 de lei. In raportul de evaluare publicat pe publicitatepublica.ro se mentioneaza ca la posturile de radio s-au difuzat stiri live platite.

“Caracteristicile generale ale serviciilor prestate au fost urmatoarele: difuzare stire publicitara, in buletinele de stiri, citita live, la solicitarea beneficiarului”, se arata in raportul de evaluare a serviciilor prestate. In acelasi document se arata ca au fost difuzate peste 450 de stiri. Contractul a fost realizat prin cerere de oferta si s-a inregistrat o singura oferta. Vezi aici anuntul de atribuire 

Contractul nr. 2

In mai 2008, Primaria Constanta semneaza un alt contract de publicitate, de aceasta data destinat presei scrise. Astfel, aceeasi agentie SC Telegraf Advertising SRL primeste 3.697.479 de lei, adica 877.963 de euro la cursul de astazi, pentru servicii de publicitate in presa scrisa. In  nota de fundamentare se prevede achizitionarea de stiri si imagine pozitiva. Contractul a fost semnat pe patru ani si la licitatie s-a prezentat doar SC Telegraf Advertising SRL. Vezi aici anuntul de atribuire

Contractul nr. 3

La 29 septembrie 2008 Primaria Constanta mai atribuie un contract de publicitate. Din nou beneficiar este SC Telegraf Advertising SRL. Contractul are ca obiect publicitatea pe posturile de radio. De aceasta data, pe langa stiri live si spoturi radio, in referatul de oportunitate se mentioneaza ca se cumpara chiar emisiuni.

Contractul in valoare de 42.016 lei a fost atribuit prin cerere de oferta si din nou doar agentia de publicitate a partenerilor lui Mazare a depus o oferta. Vezi aici anuntul de atribuire. 

Contractul nr. 4

In noiembrie 2008, in plina campanie electorala, Primaria Constanta decide sa negocieze direct cu  SC Telegraf Advertising SRL un contract aditional celui de 870.000 de euro semnat in mai. Se pune intrebarea de ce era nevoie de un nou contract? Raspunsul este din nou in nota de fundamentare a Primariei, unde se mentioneaza ca este nevoie de publicitate pentru proiectul „Locuinte ieftine pentru tineri”. Astfel ca Primaria aloca nici mai mult nici mai putin de 283.856 de lei pentru promovarea acestui proiect. Vezi aici nota de fundamentare si anuntul de atribuire

Contractul nr. 5

In 2008, SC Telegraf Advertising SRL a mai castigat un contract platit din bugetul local al municipiului Constanta. De acesta data Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanta a organizat licitatia si a atribuit contractul. Din nou, doar  SC Telegraf Advertising SRL a participat la licitatie. Din pacate Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanta a omis sa publice in anuntul de atribuire suma platita catre agentia partenerilor de afaceri a lui Mazare. HotNews.ro a solicitat oficial datele contractului de la Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului. Directorul institutiei ne-a asigurat ca vom primi raspunsul in termenul prevazut de legea 544/2001.

Cele doua contracte din 2009 despre care HotNews.ro a scris deja pe larg

In 2009, Primaria Constanta mai atribuie doua contracte de publicitate in valoare de peste 800.000 de euro companiei Soti Cable Neptun. Si in acest caz banii au ajuns tot la partenerii de afaceri ai primarului. HotNews.ro a relatat pe larg povestea celor doua contracte. Pentru modul de atribuire a celor doua contracte s-au autosesizat in urma cu o saptamana inspectorii ANI si, mai recent, procurorii DNA. (Vezi aici articolul pe larg)


Sorin Strutinsky a explicat pentru HotNews.ro ca cele doua companii, Telegraf Advertising si Soti Cable Neptun, au castigat contractele pentru ca sunt cele mai vechi si cele mai bune companii de profil din Constanta. "In primul rand, cele doua companii sunt pe piata din '92 si '93. Sunt foarte bine organizate. In al doilea rand, am o relatie buna cu mass-media si astfel am cele mai bune preturi atat pe televiziuni, cat si pe presa scrisa", a declarat Sorin Strutinsky pentru HotNews.ro.

Cat despre relatia cu primarul Mazare, Sorin Strutinsky a declarat: "Am o relatie proasta cu el. Suntem actionari in compania Conpress Group, doar atat".

Despre contractele de publicitate pe televiziuni in valoare de 800.000 de euro, Sorin Strutinsky a dezvaluit ca banii au ajuns si la televiziuni nationale precum ProTv, Realitatea Tv, Antena3. "Este un contract pe patru ani care a fost impartit intre patru televiziuni. Pe langa Tv Neptun mai sunt si Realitatea, ProTv si Antena3", a explicat Sorin Strutinsky.

In privinta stirilor pozitive, Sorin Strutinsky a mentionat in prima faza ca ar exista o lege care prevede achizitia de stiri pozitive. "Exista in acest sens o Ordonanta, nu stiu acum exact care". Ulterior, a revenit asupra declaratiei. "Nu e vorba de stiri pozitive, ci doar de anunturi si clipuri", a adaugat Sorin Strutinsky.

Actionarul Telegraf Advertising si Soti Cable Neptun a declarat ca legea achizitiilor publice pentru servicii de publicitate este prost facuta: "Nu poti cumpara minute la televizor asa cum cumperi cuie. Legea e proasta pentru ca, de exemplu, nu e normal sa dai anunturi care privesc batranii pe MTV. Ar trebui sa le dai pe Acasa TV, nu? Dar nimeni nu se preocupa de asta. Statul se preocupa cu atacuri furibunde asupra celor care mai scapa ceva la presa".

El a explicat si modul in care circula banii din publicitate. "Banii vin din doua surse: de la stat si de la privati. Din domeniul privat nu se mai misca nimic. Ce o sa se intample daca nu se mai dau contracte de publicitate de la stat? O sa va concedieze pe dumneavoastra si voi fi nevoit si eu sa imi concediez oamenii", a mai declarat Strutinsky pentru HotNews.ro.

NOTA: Contractele prezentate sunt cele publicate pe site-ul publicitatepublica.ro. Exista posibilitatea ca Primaria Constanta sau alte primarii ori institutii din subordinea acestora sa fi incheiat si alte contracte de publicitate similare. Cititorii HotNews.ro care au informatii despre astfel de contracte pe bani publici sunt rugati sa faca publice aceste informatii folosind formularul de comentarii.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4460 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Pomacost nu va spune nimic? (Joi, 13 august 2009, 15:38)

  Alexandru [anonim]

  Pomacost vine de la PO(pescu)-MA
  (zare)-CO(nstantinescu)-ST(rutinsky).
  Ei se ocupa cu amenajarea spatiilor verzi (care mai sunt) din Constanta.
  Aveti idee cat costa primaria plantarea sau taierea unui copac sau unei flori? Intrebat-l pe Mazare.
  • +2 (4 voturi)    
   Prosti sunt constantenii ca-l voteaza (Vineri, 14 august 2009, 0:00)

   Frankie [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru

   Nu inteleg de ce-l voteaza. In Constanta nu s-a schimbat nimic de 20 de ani, doar ca s-au pus bariere si mai multe taxe...
 • +3 (9 voturi)    
  Ce noutate (Joi, 13 august 2009, 16:42)

  messe [anonim]

  E cineva care nu stie cat a furat Mazare, alte stiri nu aveti si voi. Si oricum astea sunt nimicuri, comisioanele spectaculoase se plateau pentru autorizatile de constructii, sa-i intrebati pe cei care au facut Carrefour sau Metro ce comisioate au platit sa intelegeti si voi la ce sume se invarte omul, astia cu publicitatea sunt bani de seminte.
  • +4 (10 voturi)    
   Nimicuri... (Joi, 13 august 2009, 17:21)

   Andi [anonim] i-a raspuns lui messe

   Sa intelegem ca daca in opinia ta sunt nimicuri, nu ar trebui sa se scrie despre ele? Sau sa nu fie anchetate? Facand comparatie, contractele luate la puricat de parlament de la Udrea si Ridzi sunt pentru sume mult mai mici... Incalcarea legii nu are nuante de gri. Sau ai facut-o sau nu.
  • 0 (0 voturi)    
   Habar nu ai (Joi, 13 august 2009, 20:06)

   IDD [anonim] i-a raspuns lui messe

   Mestere, Carrefour a fost construit de Strutinski. Tot el supervizeaza noul Carrefour de pe Traian. Ok prin niste firme turcesti, israeliene etc...
  • 0 (8 voturi)    
   e curat ca lacrima (Marţi, 18 august 2009, 17:09)

   dum_i [utilizator] i-a raspuns lui messe

   ...lucratura politica saracu. victima a sistemului de teroare instaurat de basescu. Oricum, cati psdisti au fost vreodata condamnati definitiv? Si nu ma refer la baiatelul lu madam Puwak condamnat la 2 ani cu suspendare (stire care nu a aparut nicaieri, apropo).

   Deci nu va mai luati de ei. Uitati-va la emisiunile cu dan burscuc de pe antenele atasate si votati cu incredere tot cu ei.
 • +5 (7 voturi)    
  Adunatura.. (Joi, 13 august 2009, 16:45)

  sile [anonim]

  .... de golani in frunte cu Mazare fura pe capete din banul public.

  Si lumea il voteaza...!!!!
 • +6 (8 voturi)    
  Iar Mazare? (Joi, 13 august 2009, 16:51)

  domino63 [anonim]

  M/as bucura sa/i vad dincolo de gratii, dar din pacate, noi, muritorii de rand nu vom apuca asta. Ne va rade in fata asa cum fac toti PSD/i care ani de zile au furat si au ras de noi. Nu ca aialalti ar fi mai curati, dar la astia, prostia, mandria, ignoranta, marlania, analfabetismul, bataia de joc, sunt criterii de intrate in partid. Vezi prostanacu', almanahe, zarzare, proteza plimbatoare (oprescu), ilici, nastase, pitrea, miki spaga, agathon - dracu l/ar lua, ...
 • +7 (7 voturi)    
  mazare (Joi, 13 august 2009, 16:53)

  nicolae [anonim]

  Am mai spus si repet...toate contractele atribuite in felul asta sunt precedate de niste caiete de sarcini facute in asa fel incat sa nu poata participa decat prietenii care au informatii din interior.asa se pot lauda ca a fost licitatie publica si daca nu a fost decat un participant..asta e.Dar altii nu mai vin pt ca stiu ca vin degeaba,mai platesc si garantii uriase blocandus-i banii degeaba prin banci pana se anunta castigatorul pe care il vrea mazare sau constantinescu.In aceste ,,licitatii,,prietenii pun preturi uriase..pt ca stiu ca vor castiga sigur..iar apoi..profituri uriase..dividende uriase..care se impart cu mazare si cu constantinescu .de ce nu le ascultati fratilor telefoanele?sa faceti flagrant cand isi impart malaiul?nu-l uitati pe constantinescu,celalat mafiot..care are firma cu care castiga toate licitatiile din consiliul judeteaan ,chiar in sediul PSD!
 • +5 (5 voturi)    
  hahaha (Joi, 13 august 2009, 16:59)

  anagajez asasin [anonim]

  abea acum afla ca de faptul nenea mazare se vrea presedinte pe constanta.

  a inceput cu bariera peste statiunea mamaia

  acum a reusit sa impuna bariera la hotarul judetului constanta la cernavoda.

  eu zic ca in maxim 10 ani in judetul constanta vom intra numai cu pasapoartele, eventual ne trebuie viza.

  aaaa era sa uit, faptul ca toata constanta si localitatile adiacente sunt pe persoana privata,
 • +1 (3 voturi)    
  Copiat din Saptamana Financiara (Joi, 13 august 2009, 17:13)

  George [anonim]

  informatiile au aparut de cateva zile in saptamana financiara. daca tot v-ati inspirat, puteati sa citati si autorul acelui articol, care a muncit mai multe zile pentru a scoate la iveala tot ce ati "descoperit" voi acum. puteati respecta aceasta regula, cu atat mai mult cu cat va indignati de fiecare data cand altcineva copiaza informatia publicata in premiera de hotnews si nu va citeaza.

  NR: ancheta HotNews.ro nu are absolut nici o legatura cu cea din saptamana financiara. investigatia noastra a pornit de la sesizarea cititorului stefan de la acest articol: VIDEO Procurorii DNA s-au autosesizat in cazul celor 800.000 de euro dati de Radu Mazare pentru "stiri pozitive"  (primul comentariu). De altfel, prima parte a investigatiei a aparut pe HotNews.ro la data de 30 iunie: Cum a platit Radu Mazare 800 de mii de euro bani publici catreteleviziunea partenerilor de afaceri ca sa cumpere stiri si imaginepozitiva pentru Primaria Constanta
 • +4 (4 voturi)    
  "Proletarul" banului public (Joi, 13 august 2009, 17:18)

  Pastaie [anonim]

  Ce doctrina are psd-ul lui pastaie? Dar acest fonf care 'da de mancare la babe'?
  Firmele capusa s-au nascut pe fostele intreprinderi de stat. Au supt banul public pana la falimentarea intregii industrii, agriculturi...A fost doctrina psd-ului lui ilici.
  Acum se practica metoda sifon.
  De la buget banii se duc la o societate interpusa, care plimba hartii si contracte, dupa care ajung in buzunarul lui pastaie.
  Ce greu e sa-ti dai seama cum sifoneaza.
  Apoi banii proaspat spalati se duc la campania prostanacului si de aceea baronul de litoral isi permite sa sfideze un intreg popor .
  Bineinteles, totul se realizeaza cu aportul televiziunilor care-i sorb cu nesat expresiile triviale.
 • +1 (3 voturi)    
  contracte babane (Joi, 13 august 2009, 17:29)

  mihai [anonim]

  http://www.gazetadesudest.ro/2009/08/11/contractele-cancerigene-de-248-milioane-euro-incredintate-fara-licitatie/ Asta afacere, 24,8 mil euro date fara licitatie pe ceva ce in curand va deveni gunoi!
 • 0 (0 voturi)    
  nu e singur, vezi sinaia too (Joi, 13 august 2009, 17:33)

  baliny [anonim]

  hoti
 • +1 (1 vot)    
  ref.mafia din spatziul carpato-danubiano-pontic (Joi, 13 august 2009, 17:50)

  Comprehensivu [anonim]

  ...sri, in analizele interne,a concluzionat ca cele mai mari sume,bani negri,murdari sunt si se "plimba"natural in judetzul papagalului,ref.la costumatzie,Mazare si a obezului mort de oboseala din intersectzie Nicusor Constantinescu...in plus homalaii au si spatele acoperit deoarece sunt iubitzi cu ardoare de Catalin si PSD..."religia"astora doi este sa dea un katralion de portzii de gamele cu ceva fierura,o kila oloi,una de orez ,o brazilianca cu sifilis pe plaja, in transa si cu dor de copilu ei si ,cireasa de pe tort,o poza cu ginerele d-nei Margareta...sunt voturi sigure ptr.la toamna ca buletinele de vot sunt deja stampilate,listele completate cu cnp'uri la fix si bagate deja cu procesul verbal completat inclusiv virgule...sri stie...restul e circul de rigoare.Jud.si municipiul lui mazariche si obezul transpirat vor autonomie si se urineaza chiar si pe sfintele moaste sau pe presedintele de onoare al psd'ului...bariere si taxe,in curand,dupa apartanentza la mafie cine vrea sa miroase alge...
 • +1 (1 vot)    
  eee... uite de-aia nu votez eu cu Geaona... (Joi, 13 august 2009, 18:03)

  seven [anonim]

  ..printre altele, pentru ca este inconjurat de jegosi de-astia si nu face nimic... desi ar putea.
 • +1 (1 vot)    
  telegraf si firmele subordonate primariei (Joi, 13 august 2009, 18:39)

  dan [anonim]

  Mazare a mai inventat o smecherie: Telegraf a castigat de-a lungul timpului contracte de publicitate si de la firme din subordinea Primariei Constanta. Un exemplu dezvaluit de Reporteri.ro in 2008 ( http://www.reporteri.ro/exclusivitate.php?id=74833&f=decl ) - Telegraf Advertising srl a incheiat un contract cu SC Confort Urban srl (firma plina de datorii), prin care a primit 350.000 RON pentru a mediatiza actiunile de reparare a …gropilor.
 • 0 (2 voturi)    
  cu banii astia... (Joi, 13 august 2009, 19:19)

  meduza [anonim]

  putea sa construiasca un dig subacvatic care sa opreasca algele de pe plajele de pe litoral.
  Aia e, banul public nu are valoare(la mintea incetosata a lui Mazare) si trebuie cheltuit. Nu de aia platim noi impozite si taxe? Asa ca ,dragi romani ne mai ramane un lucru de facut: sa-l pupam pe Mazare. Toti deodata...
 • 0 (2 voturi)    
  Replica Hotnews (Joi, 13 august 2009, 23:11)

  george [anonim]

  Chiar imi place replica hotnews in fata unui scelerat (vezi articolul sa ma pupe in f..d hotnews) .Sincer chiar as dori sa faca ceva munca in folosul comunitatii acest nene.
 • +1 (1 vot)    
  Mazare Compress Holding Telegraf Tv Neptun (Vineri, 14 august 2009, 0:10)

  Adrian [anonim]

  Problema cu chioscurile Telegraf amplasate ilegal pe spatiul public si chiria care ar fi trebuit sa o plateasca cca 1mil $ in 2001. Ghiciti ce chioscurile telegraf mai vand si alte produse alimentare si alcoolice in afara de ziare ceea ce e iar ilegal.
 • +1 (1 vot)    
  da (Vineri, 14 august 2009, 1:32)

  florin [anonim]

  In Romania daca un amarastean a furat o sacosa de cartofi pentru a-si hrani pruncii a fost închis 7 ani, corect, asa cum prevede Codul penal.
  Fiul vreunui ministru sau politician sau boss a ucis un om cu masina, respectivul primeste o pedeapsa minima cu suspendare sau scapa basma curata.
  Ori daca un ministru risipeste banii publici pe clientela politica sau vreun director devalizeaza fabrica pe care a condus-o sau vreun primar fura banul public, niciunul nu pateste nimic.
 • +1 (1 vot)    
  Asa (Vineri, 14 august 2009, 1:33)

  dan [anonim]

  România este o gradina fara gradinari. Nu a mai plivit nimeni buruienile si aceste au împresurat trandafirii, ba chiar au crescut mai mari ca ei“
  Tara s-a cufundat într-o adînca umbra, unde nimic nu mai conteaza
  România cel mai mare jaf din istoria recenta, pe lînga care ocupatia germana din timp de razboi e o gluma.
  Istoria si-a facut în sfîrsit datoria, si dupa ce sute de ani în am fost jefuiti, umiliti si suprataxati de turci sau austro-ungari, a venit momentul sa fim priviti si tratati ca iobagi de proprii nostrii alesi.
 • +2 (2 voturi)    
  dar de cand se cumpara stirile? (Vineri, 14 august 2009, 6:25)

  goe [anonim]

  Vad ca nimeni nu sesizeaza o problema de fond si anume ca stirile prin definitie trebuie sa fie obiective si nu platite precum publicitatea. Nu stiu daca e ilegal sa cumperi stiri dar ar trebui sa fie. E ca si cum ai da spaga, doar ca e mai rau. Cainele democratiei pazeste pentru spaga? Halal!
 • +2 (2 voturi)    
  Bah, nesimtitule de Strutinsky (Vineri, 14 august 2009, 9:35)

  hsl [utilizator]

  "Din domeniul privat nu se mai misca nimic. Ce o sa se intample daca nu se mai dau contracte de publicitate de la stat? O sa va concedieze pe dumneavoastra si voi fi nevoit si eu sa imi concediez oamenii"
  Pai, /mah nulitate de om, daca din domeniul privat nu se mai misca nimic nu crezi ca deja s-au concediat oamenii de acolo; cum iti permiti, mah nerusinatule, sa iti justifici traficul de influenta prin aceasta mojicie crasa?!
 • 0 (0 voturi)    
  B O I C O T (Vineri, 14 august 2009, 20:51)

  xox [anonim]

  nu ramane decat sa boicotam taxele timp de 2 ani. sa vedem ce mai fura.la boicot romani !!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  MAZARE- PASTAIE (Vineri, 14 august 2009, 21:59)

  aida [anonim]

  Noi constantenii o sa scapam de javra asta cind or murii pensionarii astia nenorociti pe care el ii tine in viata dindu-le in fiecare saptamina un pui, orez furajer si faina plina de sfaiogi.
  Domnilor pensionari nu va mai lasa-ti pacaliti de firimiturile astea care nici macar comestibile nu sunt, ginditi-va ca prin votul vostru asigura-ti copiilor vostrii o piine decenta , vreti ca si ei sa stea la cozile lui mazare ca si voi umiliti si calcati in picioare.
 • 0 (0 voturi)    
  Mazare ,fasole- leguminoase (Sâmbătă, 15 august 2009, 9:09)

  Nicolae [anonim]

  Drumurile in Constanta sunt bune ?
  Transportul in comun e bun ?
  Scolile sunt reparate ,au caldura?

  Pai altii au furat fara sa fi facut acestea si asta face diferenta ! :)))
 • +4 (6 voturi)    
  simbolul national (Marţi, 18 august 2009, 16:35)

  consilierul [anonim]

  un sfat pentru cei de la hotnews:
  nu va mai legati de mazare ca va legati degeaba.

  omul acesta cand va spune sa-l pupati in...
  omul acesta cand ia in ras un popr intreg...
  omul acesta cand sfatuieste presa sa nu se mai lege de el pentru ca daca politicienii nu-i zic nimic cum isi permit ziaristii sa-l deranjeze...
  omul acesta cand se imbraca in uniforma nazista si partidul nu-i face nimic...
  omul acesta cand da interviuri numai de pe plaja...
  omul acesta cand este criticat de toti dar este reales non-stop...


  se bazeaza pe ceva

  ori ca noi suntem prosti,
  ori ca ne-au nascut mamele din greseala pe aceste meleaguri.
 • +2 (4 voturi)    
  Aici sunt bani dumneavoastra......... (Marţi, 18 august 2009, 16:35)

  meridi [anonim]

  Daca s-ar sista toate licitatiile, contractele trucate si frauduloase, ar fi bani pentru proiecte ce ar aduce beneficii reale tarii iar bugetarii nu ar trebui sa stea 10 zile acasa. E o rusine ce se intampla in Romania.
 • +2 (4 voturi)    
  A S T A N U P O T S A I N T E L E G ! ! ! (Marţi, 18 august 2009, 17:04)

  Joni [anonim]

  nu reusesc sa inteleg culmea tupeului de care da dovada clasa guvernanta!

  eu n-as fi avut curaj sa spun "plecati - pe cale amiabila - in concediu fara plata vreo 10 zile" cand este atat de evident pentru tot poporul unde se duc banii publici!

  ceea ce se intampla la ct se intampla peste tot, in rapoarte mai mici sau chiar mai mari! (vezi vlacea, neamt, bucuresti, cluj, oradea, timisoara, brasov)

  presa locala a scris despre multe furturi pe fata dar n-are cine sa se ocupe de ele.

  nu exista vointa politica (desi autoritatea judecatoreasca nu ar fi trebui amestecata cu cea politica)

  dar, fiecare judecator, procuror are cate o vila si copiii angajati pe cumetrii asa ca: multa vorba si rezolvarea dosarelor din condei: vicii de procedura, nup, prescriere si cate si mai cate.

  ce mare economie vor face bugetarii in 10 zile fata de cat se fura in fiecare minut?

  atentie:

  in campania ce va urma niciun candidat nu se va mai lauda cu eradicarea coruptiei pentru ca e ca si declarata in monitorul oficial "sport national"
 • +1 (3 voturi)    
  Din ciclul "Daca doriti sa revedeti"... (Marţi, 18 august 2009, 17:21)

  Gigi [anonim]

  Va mai aduceti aminte de raportul Comisiei Europene pe justitie (de acum 1-2 luni)? In tara in care avem terorism fara teroristi, coruptie fara corupti ne pegatim sa avem si concedieri fara concediati (in sistemul public).

  Eu zic sa nu va mai bateti capul prea mult. Politician condamnat pt coruptie si baba frumoasa eu nu am vazut pana acum...si nici nu o sa vad.
 • +3 (5 voturi)    
  sa vedem ce-o sa iasa! (Marţi, 18 august 2009, 17:21)

  dau o bere! [anonim]

  Draga HN, daca Mazare va fi infundat din cauza asta, se cheama ca voi ati facut un mare bine Romaniei!
  Dau o bere!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by