Grupul de presa Realitatea-Catavencu intentioneaza sa lanseze un post de televiziune in Republica Moldova in februarie anul viitor, spune Sorin Ovidiu Vantu. Pe de alta parte, "nu prea mai am incredere in ziarele generaliste", declara el intr-un scurt interviu acordat miercuri HotNews.ro.

Emil Hurezeanu, presedintele grupului Realitatea-Catavencu, a semnat, miercuri, o informare interna in care transmite deciziile "actionarului majoritar" al grupului privind reorganizarea si dezvoltarea trustului de presa. In comunicat sunt anuntate, intre altele, pregatirea lansarii unui post de televiziune in Republica Moldova, masuri de dezvoltare in media electronica si venirea lui Sergiu Toader ca project manager pe tot grupul, pentru o perioada de cinci ani.

  • Citeste aici comunicarea interna transmisa miercuri de Emil Hurezeanu

Contactat de HotNews.ro, Sorin Ovidiu Vantu a vorbit despre postul pregatit pentru Republica Moldova, despre ce trebuie sa faca Sergiu Toader si despre lipsa lui de incredere in ziarele generaliste.

Rep.: In informarea transmisa azi de domnul Emil Hurezeanu, in numele "actionarului majoritar", se vorbeste despre lansarea unui post de televiziune in Republica Moldova. Care este orizontul de timp pentru lansarea postului?

Sorin Ovidiu Vantu: Postul va fi lansat anul viitor, in februarie.

Rep.: Va fi un post generalist sau de stiri?

Sorin Ovidiu Vantu: Va fi o televiziune de nisa, de stiri - politica si social - si de business.

Rep.: Dl Sergiu Toader a semnat pentru cinci ani cu Realitatea-Catavencu, in pozitia de project manager la nivel de grup. Ce inseamna mai precis acest lucru?

Sorin Ovidiu Vantu: Printre obligatiile pe care le are este si lansarea acestei televiziuni (din Republica Moldova - n.r.). Proiectul este reorganizarea intregului grup si reorientarea lui catre media electronica.

Rep.: Pana in acest moment s-a vorbit despre venirea lui Sergiu Toader pentru o perioada limitata, la Realitatea TV. A venit ca project manager pentru intreg grupul, pentru o perioada mai mare decat cea vehiculata pana acum...

Sorin Ovidiu Vantu: Este un proiect pe care domnul Hurezeanu si domnul Toader l-au inaintat impreuna. Ei au comunicat si cat a fost plecat domnul Toader. Mi l-au aratat si m-au convins, eu am spus doar "OK".

Rep.: Aceeasi informare mentioneaza planuri de dezvoltare si consolidare in media electronica, dar nu si in presa scrisa. De ce?

Sorin Ovidiu Vantu: Nu prea mai am incredere in ziarele generaliste. In alte publicatii am, evident, dar in cele generaliste nu mai cred. Lumea traieste, astazi, in casa cu computerul, nu cu ziarul.

Rep.: Deci ce se va intampla, din punct de vedere al dezvoltarii, la Cotidianul?

Sorin Ovidiu Vantu: La Cotidianul, sunt convins ca expertiza domnului Nistorescu va sprijini publicatia. Evident ca domnia sa sa il va orienta spre directia pe care o cere piata.

Rep.: Iar in privinta publicatiilor de business?

Sorin Ovidiu Vantu: Din fericire, acestea merg nesperat de bine.

Sorin Ovidiu Vantu a acordat, tot miercuri, un interviu pentru Pagina de media, in care afirma ca "printul se pastreaza, dar nu mai pot investi", evita sa raspunda daca publicatia Cotidianul va trece exclusiv pe online, spune ca de Academia Catavencu "nu ma voi atinge" si ca investiile in media electronica, inclusiv in digitalizarea intregii emisii Realitatea TV, se ridica la circa 10 milioane de euro pana la sfarsitul anului.

  • Citeste aici interviul acordat de de Sorin Ovidiu Vantu Paginii de media