Agentia regionala de relatii publice full service Mmd, parte a grupului Huntsworth Plc, va fuziona cu alte doua companii de consultanta in comunicare, Grayling si Trimedia International, la randul lor subsidiare Huntsworth, a anuntat joi filiala locala Mmd Romania. PRweek.com noteaza, la randul sau, ca masura face parte dintr-un plan mai amplu al Huntsworth de a se reorganiza si de a restrange numarul de entitati din portofoliu.

Compania rezultata din fuziunea Mmd, Grayling si Trimedia International se va numi Grayling, Mmd si Trimedia urmand sa functioneze sub numele lor actual pana in ianuarie anul viitor. Potrivit comunicatului, noua companie va avea venituri cumulate de 80 de milioane de euro si 830 de angajati, va opera 44 de birouri in intreaga lume si va reprezenta 44% din veniturile globale ale Huntsworth Plc.

Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants, companie de consultanta in comunicare ce are birouri in 19 tari din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est si din Eurasia, este prezenta pe piata romaneasca din 1999. Pe piata locala, agentia reprezinta clienti precum Visa Europe, Erste-BCR, GE, GE Energy, Starbucks, Discovery Networks sau MOL Romania.

In Romania, Mmd Corporate Affairs a inregistrat, in 2008, o cifra de afaceri de 1,31 milioane de euro si un profit de 316 mii de euro.

Grayling este o companie de comunicare integrata activa pe pietele vest-europene, in America de Nord si zona Asia-Pacific, iar Trimedia International este o retea vest-europeana de PR prezenta in 11 tari.

In primele sase luni ale anului, Huntsworth Plc, companie cotata la bursa londoneza, a inregistrat o scadere de 8,4% a veniturilor din operatiunile sale de relatii publice, potrivit PRweek.com. Aceeasi sursa precizeaza ca fuziunea Mmd-Grayling-Trimedia International face parte dintr-un plan mai amplu de reorganizare a celor 26 de operatiuni ale grupului in numai patru - Grayling, Citigate, Red si Huntsworth Health.