Sezonul 2009-2010 al UEFA Champions League va insemna, pentru TVR, circa 50 de ore de transmisie in direct a partidelor si inca 100 de ore de productii proprii, dupa cum a informat, luni, Televiziunea publica. Efortul financiar pentru acoperirea UEFA Champions League se ridica la zeci de milioane de euro, au afirmat reprezentantii institutiei, insa acestia au refuzat, potrivit Paginii de media, sa precizeze cat va cheltui exact TVR in acest sens, deoarece contractul este confidential.

Ce va transmite TVR in sezonul 2009-2010:

  • 34 de meciuri, printre care: 12 meciuri din cele 96 disputate in grupe (inclusiv partidele disputate de Unirea Urziceni), opt meciuri din cele 16 meciuri duble eliminatorii in optimi; 4 meciuri din cele opt meciuri duble din sferturi si cele 4 meciuri din semifinale; finala din 22 mai 2010; Supercupa Europei.
  • 32 de rezumate
  • 32 de editii ale emisiunii "Magazin sportiv"
  • 4 festivitati de tragere la sorti

Transmisiile vor fi in format High Definition si vor fi difuzate in simultcast pe TVR 1 (definitie standard) si TVR HD (in inalta definitie). Programul TVR-HD se poate face prin satelit pe intreg teritoriul Romaniei (transmisii criptate, pentru decriptare fiind necesare cartela TVR si un receptor VIaccess sau un modul CAM compatibil), sau terestru in zonele Bucuresti si Sibiu.

Potrivit Paginii de media, echipa TVR care se va ocupa de transmisiile UEFA Champions League este formata din Ionel Stoica, Cristian Mindru, Tudor Furdui, Andi Vilara, Narcis Selaru, Emil Hossu-Longin, Dragos Bocanaciu, Marian Olaianos, Mihnea Ionescu, Bogdan Tomulica.