Situatia de la Stirile TVR, unde mai multi jurnalisti contesta interimatul Madalinei Radulescu la conducerea acestui departament, va fi discutata la urmatoarea sedinta a Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a declarat marti, pentru HotNews.ro, presedintele Comisiei, Raluca Turcan. Ea atrage insa atentia ca "singura solutie pentru a opri un abuz ar fi respingerea raportului de activitate al SRTv".

Potrivit Ralucai Turcan, "am primit o sesizare din partea angajatilor TVR, din cadrul Departamentului de Stiri, iar in urmatoarea sedinta a Comisiei vom avea o dezbatere in acest sens. Dar trebuie sa subliniez ca o dezbatere in cadrul Comisiei sau sub tutela Parlamentului nu poate avea o consecinta directa, pentru ca nu exista o prevedere legislativa in acest sens".

"Singura solutie pentru a opri un abuz ar fi respingerea raportului de activitate a SRTv. Numai in acest fel domnul Sassu si grupul PSD care conduc Televiziunea publica ar fi impiedicati sa incalce legea si sa-si bata joc de banul public", a declarat Turcan, membra PD-L.

Interimatul asigurat de Madalina Radulescu la conducerea Stirilor TVR este contestat printr-o petitie depusa la Comisiile de Cultura ale Parlamentului, dupa cum a scris, duminica, HotNews.ro. Petitia este semnata de cei 22 de jurnalisti care, la inceputul lunii iulie, i-au adresat o scrisoare presedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu, cerandu-i inlocuirea Madalinei Radulescu si sustinand ca interimatul de aproape doi ani al acesteia este marcat de abuzuri si derapaje profesionale.

Parlamentul a amanat pentru aceasta toamna o decizie de aprobare sau respingere a Raportului de activitate al SRTv pe 2008.