Asociatia Studentilor la Jurnalism si Comunicare (ASJC - Youthpress Romania) a lansat Youthmedia.org.ro - o platforma romaneasca cu continut gratuit de media, unde tinerii vor putea sa difuzeze, sa exploreze si sa creeze impreuna materiale jurnalistice in format video, audio, foto, PDF si text.

Potrivit unui comunicat al asociatiei, platforma Youthmedia se adreseaza tinerilor jurnalisti, dar si persoanelor sau organizatiilor care au nevoie de acces la continut gratuit. Toate materialele incarcate pe aceasta platforma vor putea fi descarcate sub licenta Creative Commons, permitand folosirea lor pe print, in online, in mediul comercial sau nonprofit, in functie de tipul de licenta selectata.

Youthmedia este un proiect european, care a fost initiat in 2005 de European Youth Press, o organizatie umbrela pentru tinerii jurnalisti din Europa. Prima platforma dezvoltata - youthmedia.eu - a dat startul unei retele de platforme nationale. In prezent, acestea exista in Austria, Germania, Franta, Suedia si Romania, la care se adauga o platforma asiatica, AMIC Young Communicators Network.

Reteaua aduna peste 20.000 de utilizatori, dintre care 600 de romani, si 55.000 de fisiere incarcate. Youthmedia ofera posibilitatea ca orice material postat pe una dintre platforme sa poata fi regasit pe toate celelalte.

ASJC - Youthpress Romania este un ONG profesional format din tineri jurnalisti si comunicatori. Organizatia este membru cu drepturi depline in European Youth Press din iunie 2008.

European Youth Press este o structura ce reuneste asociatii de tineret din Europa, targetate pe jurnalism. In prezent, ea atrage peste 48.000 de tineri jurnalisti, din 18 state membre.