CNA a sanctionat, joi, Realitatea TV cu somatie publica pentru informatii mincinoase difuzate in emisiunea "Realitatea te priveste", unde invitatii au dezbatut pe tema afacerilor familiei Basescu. Consiliul a interzis, tot astazi, postului Antena 1 sa mai afiseze telefonul verde in afara cadrului legal pentru reclame, pe motiv ca face publicitate ilegala companiei Cosmote. In atentia CNA s-a aflat si o sesizare a companiei Warner Bros, potrivit careia postul lui Dan Diaconescu - DDTV ar difuza filme din portofoliul companiei fara acceptul acesteia.

  • In cazul Realitatea TV, CNA a analizat o reclamatie venita din partea administratiei prezidentiale, potrivit careia postul a adus "prejudicii de imagine presedintelui Romaniei", printr-o informatie "tendentioasa" si "mincinoasa" titrata pe ecran in timpul emisiunii "Realitatea te priveste", care avea ca subiect afacerile familiei Basescu. Pe scurt, o declaratie luata prin telefon unuia dintre asociatii lui Mircea Basescu la firma Desintco, Cristian Geamanu, care a afirmat ca a facut afaceri de 25 de milioane de dolari cu Ministerul Transporturilor, in cadrul unui program cu finantare europeana, in perioada cand acesta era condus de Traian  Basescu, a fost afisata pe ecran in timpul emisiunii sub forma: "Geamanu: Am facut afaceri de 25 de milioane dolari cu T. Basescu". "Cu toate ca domnul Geamanu a revenit in emisiune si a spus ca titlul nu corespunde cu realitatea, adica ca dumnealui a facut afaceri cu Ministerul Transporturilor si nu cu Traian Basescu, titlul a reaparut pe parcusul emisiunii", a explicat pentru HotNews.ro Rasvan Popescu, presedintele CNA, decizia Consiliului de a sanctiona postul Realitatea TV cu somatie publica.
  • Pe de alta parte, CNA a analizat saptamana aceasta o instiintare venita din partea companiei Warner Bros, potrivit careia postul DDTV a difuzat "filme pentru care WB pretinde ca doar el detine drepturile de difuzare si nu le-a incredintat nimanui", a spus presedintele CNA. Potrivit acestuia, DDTV a trimis joi Consiliului  "contractul pentru filmele pe care le difuzeaza", acesta fiind in curs de verificare. Situatia va fi dezbatuta intr-o sedinta viitoare a Consiliului, urmand a fi solicitata intre timp si un punct de vedere al Oficiului Roman pentru Drepturile  de Autor - ORDA.
  • In ceea ce priveste Antena 1, CNA a considerat ca difuzarea telefonului verde - parte a unei campanii a postului desfasurata impreuna cu operatorul de telefonie Cosmote care urmareste fidelizarea publicului fata de Antena 1 - in timpul unor filme artistice sau pe durata unor emisiuni incalca normele legale privind publicitatea, depasind timpul celor 12 minute de reclama permise intr-o ora. "Cazul merge si la RAC (Consiliul Roman pentru Publicitate) si daca va fi nevoie o sa luam si alte masuri", a spus Popescu.
  • UPDATE: Pro TV este detinatorul de licenta pentru difuzarea pe TV in Romania a produselor Warner Bros., a declarat pentru Mediafax Sorina Big, directorul de achizitii al Pro TV SA.  Potrivit Sorinei Big, directorul de achizitii al Pro TV SA , de mai multi ani Pro TV este detinatorul de licenta pentru difuzarea pe TV, in Romania, a produselor Warner Bros.