Postul B1 TV a fost amendat, joi, cu 10.000 de lei pentru emisiunile Nasul din 7 si 8 septembrie, in care realizatorul Radu Moraru i-a adus acuzatii lui Victor Ciutacu, potrivit Mediafax. Decizia de amendare a B1 TV a fost precedata de o ampla discutie in care membrii CNA au constatat ca este vorba despre un "fenomen", in care jurnalistii se ataca reciproc pe posturile TV.

Victor Ciutacu a sesizat, marti, CNA in legatura cu emisiunea de luni seara a lui Radu Moraru, in care acesta i-a adus acuzatii grave si a cerut arestarea sa. Victor Ciutacu a adresat o alta sesizare CNA miercuri, ambele adrese fiind discutate joi de CNA.

Mediafax il citeaza pe Constantin Dutu, membru CNA, potrivit caruia "toata povestea asta a inflamat presa, nu e vorba numai de doua persoane. Sunt pareri politice, se ataca (...) Vorbim de doi subiecti care trebuie pusi la punct amandoi". Fapt pentru care membrii CNA au luat in discutie sa trimita scrisori partilor implicate, scrisori in care, potrivit lui Mihai Malaimare, membru CNA, "sa le spunem ca asa ceva nu se face nicaieri in lume".

Pagina de media o citeaza, la randul sau, pe Narcisa Iorga, potrivit careia acesta "nu este primul caz" de jurnalisti care se ataca intre ei, iar "jurnalistii si-au uitat menirea": "Sunt tot felul de conflicte din directia Antena 3: Mircea Badea cu Ion Cristoiu, Badea cu Tolontan, Mircea Badea cu toata lumea. Ma refer la multi moderatori de la Antena 3 care acuza presa scrisa: Cotidianul, oficiosul EVZ etc.”

Mediafax precizeaza ca decizia de amendare a B1 TV a vizat incalcarea reglementarilor din audiovizual privind dreptul la propria imagine, la sustinerea acuzatiilor prin dovezi si respectarea impartialitatii si echilibrului. Decizia de a amenda postul a fost luata dupa ce Christian Mititelu, membru CNA, a aratat ca in timp ce Victor Ciutacu a reclamat B1 TV, Radu Moraru nu a reclamat Antena 3, iar in emisiunea sa a folosit "metode de a asasina o persoana care amintesc de alte timpuri".

UPDATE Tot in sedinta de joi, CNA a amendat cu 10.000 de lei postul Antena 3, pentru afirmatiile jignitoare facute de Mircea Badea la adresa lui Horia Roman Patapievici. Posturile Radio Zu au fost la randul lor amendate cu cate 5.000 de lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia minorilor in emisiunile Morning Zu (2 editii din luna august), respectiv "Vara lu'Sara" (o editie din luna iulie, in care au fost incalcate si reglementarile referitoare la publicitate.