Rfi Romania si-a relansat pagina de internet intr-o noua formula grafica - www.rfi.ro, propunandu-si sa ofere, in timp real, informatii online ce inglobeaza o buna parte a continutului radio. Pagina are o grafica noua si mizeaza pe stiri in exclusivitate si interviuri, continut audio si bloguri ale redactorilor sau ale unor personalitati culturale: dramaturgul Matei Visniec, Luca Niculescu, Cosmin Ruscior, Mihaela Gherghisan, Andreea Orosz, potrivit unui comunicat al postului de radio.

Ultimele noutati RFI pot fi citite si in 140 de caractere direct de pe twitter sau in reteaua de prieteni de pe facebook. In fiecare dimineata, Andreea Pietrosel trece in revista blogurile in Blog Trotter, podcast ce poate fi ascultat online sau descarcandu-l de pe site.

Pe rfi.ro gasesti principalele jurnale in format audio, precum si multe alte podcast-uri cu invitatii zilei, stiri si declaratii in exclusivitate, dar si stirile internationale oferite de reteaua de corespondenti RFI – 600 in lumea intreaga – cu accent pe actualitatea europeana si Republica Moldova.

Site-ul include si doua sectiuni speciale dedicate analizelor: Dosar RFI – focus pe un subiect si un Punct de vedere, o analiza de Luca Niculescu.

Pentru a facilita accesul permanent la ultimele stiri si analize, rfi.ro a refacut si versiune adaptata pentru telefonul mobil – mobil.rfi.ro, pe platforma Vodafone.

"Varianta noua are in proportie de 50% continutul radiofonic sub format audio. Restul de 50% sunt informatii si exclusivitati din actualitatea sociala, politica, culturala, sportiva sau blogging. De asemenea, pe noul site exista Cronica insolita, un blog scris de Matei Visniec. Un alt aspect important, care ne diferentiaza de alte site-uri si radiouri, il reprezinta corespondentele de la cei peste 600 de reporteri RFI cu cele mai interesante evenimente care se petrec pe glob", a afirmat Cornel Ion, Director RFI.

RFI Romania este filiala postului public francez Radio France Internationale, radio de actualitati 24h/24h, care emite la Bucuresti din 1992.

RFI Romania poate fi ascultat pe frecventele proprii in Bucuresti 93.5 FM, Iasi 97.9 FM, Cluj 91.7 FM, Craiova 94 FM si Chisinau 107.3 FM, o parte dintre programele informative fiind preluate de 56 de radiouri locale.