CNA a decis, marti, sa aplice o a doua amenda de 10.000 de lei postului B1 TV, in urma unei noi reclamatii venite de la Victor Ciutacu la adresa emisiunii Nasul, realizata de Radu Moraru, pentru ca acesta a continuat sa-i aduca acuzatii grave in emisiune. CNA a mai amendat postul B1 TV, pentru acuzatiile aduse de Radu Moraru lui Victor Ciutacu, si in sedinta de joia trecuta. Tot marti CNA a sanctionat si Antena 3, in urma unei sesizari a lui Mircea Basescu.

UPDATE Potrivit lui Victor Ciutacu, "asa-zisul conflict e unidirectional. Victor Ciutacu nu l-a acuzat de nimic pe Radu Moraru si nici n-are de gand s-o faca, intrucat are probleme mai importante si subiecte mai ofertante. Victor Ciutacu nu se rafuieste cu cei care-l denigreaza, ci se adreseaza, constitutional, institutiilor statului, fie ca ele se cheama CNA sau instanta de judecata. Pe cale de consecinta, fiecare atac neprobat la adresa mea va fi urmat de o noua plangere."

Decizia CNA in cazul Moraru-Ciutacu vine dupa ce, in sedinta de joia trecuta, mai multi membri CNA au considerat ca este vorba despre jurnalisti care se ataca intre ei, o situatie care a devenit "fenomen". Fapt pentru care, atunci, a fost discutata si propunerea de a atentiona, prin scrisori, ambele parti.

CNA a decis repetarea amenzii acordate B1 TV dupa dezbateri prelungite, in care unul dintre membrii CNA, Christian Mititelu, a cerut chiar dublarea sanctiunii. Pe de alta parte, un alt membru CNA, Narcisa Iorga, a argumentat ca "e clar ca se duce o lupta, fiecare pe postul lui, iar noi suntem la mijloc". Membrii CNA au decis ca Nasul a incalcat prevederile din audiovizual privind respectarea dreptului la propria imagine si sustinerea cu dovezi a acuzatiilor aduse unei persoane.

Tot marti, in urma unei sesizari venite din partea lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, CNA a amendat postul Antena 3 cu 2.500 de lei pentru ca, in doua emisiuni de stiri si intr-o emisiune de dezbatere, in data de 8 septembrie, postul a titrat "Armele lui Mircea Basescu", in conditiile in care acest titlu nu avea nicio legatura cu subiectul prezentat in acele emisiuni.

Membrii CNA au decis sa sanctioneze Antena 3 cu amenda minima, tinand cont de faptul ca postul mai primise, in trecut, doar o somatie pentru o abatere similara.